DVSC-Korvex – Teljes tűzzel az Itxako ellen

DVSC-Korvex – Teljes tűzzel az Itxako ellen
Nincs megállás a DVSC-Korvexnél: a kézilabdázók szerdán még az Alcoa-FKC ellen játszottak rangadót a magyar pontvadászatban, vasárnap pedig már a Bajnokok Ligájában kell helytállniuk: a csoport favoritja, a spanyolországi Itxako érkezik a Hódosba.

A „főpróba” mindenesetre jól sikerült, hiszen a debreceniek magabiztos, 38–27-es győzelmet arattak a székesfehérváriak ellen.
– Jól játszott a csapat, tetszett a lányok felfogása, a támadások befejezése, komoly javulás volt tapasztalható a helyzet-kihasználásban. Minden játékos dicséretet érdemel, százszázalékos erőbedobással vívtuk meg ezt a rangadót. A hibákat kijavította a csapat, s rég láttam az együttest ilyen lendülettel játszani – értékelte a szerdai meccset Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője. – Több olyan taktikai elemet gyakorolhattunk, amellyel a vasárnapi ellenfelünknél is találkozhatunk – tette hozzá.

A BL első fordulójában

Az Itxako a BL első fordulójában meglepetésre kikapott a lipcseiektől, aztán a második körben magabiztosan győzött az osztrák Hypo otthonában.
– Sok kiváló játékossal rendelkezik az Itxako, válogatott kézilabdázókkal teletűzdelt alakulatról van szó, amelyben spanyol és más nemzeti csapatok tagjai szerepelnek. Jól összerakott társaság, sok befutás, helycsere, sokat mozgó védelem jellemzi játékukat – vélekedett a szakember.
Jó hír, hogy a Fehérvár ellen sérülést szenvedett Bogdanovics Annamáriának nem szakadt el, „csupán” meghúzódott a bokaszalagja. Kezeléseket kap, s van remény arra, hogy vállalni tudja a játékot vasárnap. Bognár Barbara kezét ugyancsak kezelik egy, a bicepszében lévő gyulladás miatt. – Remélem, vasárnapra javul, számítok rá – jegyezte meg Köstner Vilmos.
Az első BL-összecsapást a Főnix Csarnokban vívta meg a Loki a Hypo ellen. Ezúttal a Hódos Imre-sportcsarnok lesz a helyszín.

 

Kisebb a csarnok, jobban érvényesül a szurkolók hangja

– Mivel kisebb a csarnok, jobban érvényesül a szurkolók hangja – mondta el Köstner Vilmos, majd emlékeztetett a kilencvenes években játszott EHF-kupameccsek atmoszférájára. – Nagyon vágyom erre a hangulatra, ilyen légkörben nem lehet rosszul játszani. A csapat mindenesetre teljes tűzzel lép pályára – fűzte hozzá.
A DVSC-Korvex Itxako elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése vasárnap 15 órakor kezdődik, a találkozót a Hajdú Online internetes portál (www.haon.hu) és a Viasat3 televízió élőben közvíteti.