DVSC-Korvex – Hypo – A Főnixet kell megtölteni!

DVSC-Korvex – Hypo – A Főnixet kell megtölteni!
Debrecen – A nyolcszoros BEK/BL-győztes Hypo ellen kezdi BL-szereplését a Loki szombaton este.

A Dunaújvárosban aratott 33–29-es diadalt követően most már valóban csak a Bajnokok Ligájára kell összpontosítania a DVSC-Korvexcsapatának, hiszen a nyakukon az összecsapás: szombaton este 20.25-től a nyolcszoros BEK/BL-győztes Hypo Niederösterreich vendégeskedik a cívisvárosban. Az illusztris vendéget nem akármilyen környezetben látja vendégül a Loki, hiszen a Főnix Csarnokban élvezhetik az összecsapást a kézilabdázás szerelmesei.

Új helyen, új labdával

– A lányok már barátkoznak a számukra is új helyszínnel, hiszen vasárnap óra délutánonként a Főnixben gyakorolnak. Nem egyszerű az átállás, hiszen más a pálya, más a csarnok légköre, mint a Hódosban, de remélhetőleg a lehető legjobb módon tudnak majd alkalmazkodni az új kihíváshoz – nyilatkozta a Naplónak Baranyai Antal, a DVSC-Korvex szakosztályvezetője, aki kitért arra is, a BL-meccsen nem azzal a márkájú labdával kell játszani, mint amivel a hazai meccsein kézilabdázik a Loki.

– Ez a nemzetközi előírás, s ennek megfelelően az EHF-től kaptunk labdákat, s természetesen ezekkel gyakorlunk a Főnixben. A „labdacsere” nem jelenthet problémát a csapat számára, hiszen a lengyelországi BL-selejtezőben is ilyen labdákkal játszottunk, s akkor minden meccsünket megnyertük.

Baranyai Antal elvárása a csapat felé az, hogy becsülettel szerepeljen a Bajnokok Ligája összecsapásain, s a csoportküzdelmek végén olyan helyen végezzen, ami folytatást jelent a nemzetközi kupában. Amennyiben a DVSC-Korvex a kvartett első két helyének valamelyikén végez, akkor marad a BL-ben, ha a harmadik pozíciót szerzi meg, az a Kupagyőztesek Európa Kupájában jelent folytatást, s mindössze az utolsó hely jelent búcsút a nemzetközi hadszintértől.

Jó lenne a telt ház

A Loki szakosztályvezetője kiemelte, a DVSC történetének egyik legjelentősebb sikere, hogy bejutott a gárda a Bajnokok Ligája főtáblájára, s ezt az eredményt még szebbé kívánják tenni. De a felejthetetlen eredményeket a lányok csakis a szurkolók hathatós támogatásával érhetik el – mint azt tették korábban már nem egyszer. Köztudomású, a debreceni drukkerek szíve csücske a kézis hölgykoszorú, éppen ezért a DVSC-Korvex alakulata most is bízik abban, hogy „pokol lesz” a Főnixben, s ezzel győzelemhez segíthetik a Lokit.

– Úgy érzem, telt ház lesz, hiszen jó formában vannak a lányok és a BL varázsa sokat nyom a latba. Mindig is figyeltünk arra, hogy a szurkolókkal jó kapcsolatot ápoljunk, ennek egyik kézzel fogható bizonyítéka, hogy azok a drukkerek, akik a háromnapos lengyelországi selejtező alatt a helyszínen buzdították a gárdát, tiszteletjeggyel tekinthetik meg a Hypo elleni mérkőzést – mondta Baranyai, aki a Napló kérdésére elárulta, eddig közel 400 bérletet adtak el a Bajnokok Ligája három összecsapására, de az állandó belépőket még a mérkőzés napján a helyszínen is megvásárolhatják az érdeklődők.

Inkább tömegközlekedéssel

Makray Balázstól, a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától a Napló megtudta, a hőlégballon-világbajnokság miatt a Hódos és a Főnix parkolója is le lesz zárva, viszont a Campus területén 18 és 23 óra között ingyenes lesz a parkolás, illetve a Sportuszoda előtt állhatnak meg azok, akik mindenképpen gépkocsival akarnak eljutni a meccs helyszínére. Makray a korlátozott parkolóhelyek miatt inkább a tömegközlekedést ajánlja szombat estére a szurkolók számára.

Bérletek

A Loki három hazai BL-mérkőzésére bérletet adott ki a klub, melyet a Szertár Sportboltban (Füredi út 49-51), a Rock-Ness Hanglemezboltban (Vár utca 10/C), a DVSC Hódos Imre Sportcsarnokban található irodájában és a Hódos Büfében lehet megvásárolni.

 

  • Győzött a DVSC- Korvex a főpróbán
  • Még több hír a DVSC-Korvexről
  • Dunaújvárosban csapnak össze a kézis lányok
  • DVSC-Korvex – Fél gőzzel sem volt gond
  • Bajnoki(k) a BL árnyékában
  •