DVSC: kiszakadt a Vidi gólzsákja

Akt.:
A DVSC a Videoton csapatát látta vendégül az NB I-es bajnokságban
A DVSC a Videoton csapatát látta vendégül az NB I-es bajnokságban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kinyik szerint a harmadik gólig partiban voltak, bár leginkább csak az eredmény után futottak.

Hazai pályán öt gólt kapni, és erre csak kettővel válaszolni, nem tűnik túlságosan acélos teljesítménynek. Ennek ellenére pörgős, látványos, időnként a játék egyéni és csapatteljesítményének szépségeit is felvillantó meccset láthatott a közönség szombat este a Nagyerdei Stadionban. Igaz, a hetek óta a tabella harmadik helyén tanyázó DVSC 5-2-re alulmaradt az egyik legfőbb bajnokaspiránssal, a Videotonnal szemben, a közönség a szimpátiájával végig támogatta a Lokit, a lefújást követően pedig hatalmas tapsot kaptak Herczeg András tanítványai.

Az öltözőből távozó játékosok közül Kinyik Ákost, a kettes mezt viselő védőt kérdeztük arról, hogy a pályán hogyan élte meg a mérkőzést, a súlyosnak tűnő vereséget.

DVSC vs. Videoton
Debrecen - A Videoton öt gólt rúgott a szombati rangadón a Nagyerdei Stadionban. Az éllovas Videoton látogatott a harmadik helyen álló DVSC otthonába, vagyis az OTP Bank Liga 16. fordulójának legrangosabb találkozóját játszották szombaton este a cívisvárosban. Talán a kései időpont, vagy a hűv...

– Sajnos most „beleszaladtunk a késbe”! Ennek ellenére úgy érzem, már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést. Ehelyett azonban kaptunk gyorsan két gólt, de még abból is fel tudtunk állni, hiszen Könyves szemfüles góljával szépítettünk, és a játék képe alapján akár döntetlenre is hozhattuk volna az első félidőt. A második játékrészre megpróbáltuk megtartani a meccset, de sajnos egyszer-kétszer hiba csúszott a játékunkba, és újabb gólokat értek el a vendégek. Előbb jött a harmadik gól. Ez nagyon rányomta a bélyegét a játékunkra, majd kaptuk azt a véleményes tizenegyest. Ezután is próbáltunk előremenni, támadni, gólt, gólokat elérni, ez azonban sajnos nem sikerült. A hosszabbításban Takács szerzett ugyan még egy szépítő gólt.

Azt érzem a legfőbb problémának, hogy nekünk kellett az eredmény után mennünk. A harmadik gólig szerintem partiban tudtunk lenni a Videotonnal, megvoltak nekünk is a helyzeteink, de sajnos nem sikerült berúgnunk azokat.

A Vasas ellen megmutatják

A DVSC fiatal védője a székesfehérváriak fölényét abban látja, hogy a Lokinak muszáj volt kockáztatnia, mivel a meccs nagy részében hátrányban futballozott. A piros mezesek futottak az eredmény után, a védők is segítették a támadásokat, feljebb jöttek, így a pályán nagy területek maradtak szabadon. Itt az ellenfél a kontráival többször lendületbe tudott jönni.

Herczeg András
Debrecen – A DVSC vs. Videoton (2-5) NB I-es mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Marko Nikolics értékelte a látottakat. Marko Nikolics: Nagyon jól szervezett és jól játszó Debrecen ellen tudtuk bemutatni az új játékot. Jó játékkal megnyertük a meccset, de ezen most tovább kell lépni, a Pa...

– Nem tudom azt mondani, hogy jól játszottam, mert csak kaptunk öt gólt, vissza kell nézni a meccset, biztosan tudtam volna egy-két alkalommal jobban helyezkedni. Úgy érzem, megtettünk mindent, sajnos most ez így alakult – folytatta Kinyik Ákos, s hozzátette: természetesen nem esik jól a vereség, főleg hazai pályán ilyen mértékű, de ebből a helyzetből is ki fognak lábalni, és a jövő héten a Vasas otthonában megmutatják, hogy mire képesek valójában. Ott is győzelemre mennek, fegyelmezettebben kell játszani, és vissza tudnak térni arra az útra, amikor jöttek a sikerek.

„Mit sem ér”

– Nagyon nehéz volt beállni. Rúgtam ugyan egy gólt, de mit sem ér, mondják ilyenkor – fogalmazott Takács Tamás, a Loki második góljának szerzője, aki az utolsó tíz percre állt játékba. – Az eredmény azonban nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Azt mondhatom, nem ekkora. Kiszakadt a Vidinek a gólzsákja, de egyszer nekünk is ki fog szakadni. Megyünk tovább, nyomjuk tovább. Sajnálom, hogy így alakult a végeredmény. Lesz mit elemeznünk a héten. Egyébként alakulhatott volna a mérkőzés másként is. Az első ziccert berúgjuk, vezetünk. Aztán 1-2-nél a tizenhatoson kívülre fújták be a Varga ellen elkövetett szabálytalanságot… Én a cserepadról felugrottam, hiszen tizenegyesnek láttam, és 2-2-nél megint egy jó játékszituációban vagyunk. De nem így történt.

HBN-KZS


DVSC vs. Videoton
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 16. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Videoton együttesét fogadta szombaton 19.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 16. forduló Debreceni VSC vs...