DVSC: kiegyenlített mezőnyt vár a csapatkapitány

Tőzsér Dániel
Tőzsér Dániel - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Győzelemmel kezdené meg az NB I-es pontvadászat új szezonját a DVSC csapata.

Vége az alapozási időszaknak, szombaton már élesben kell megmutatnia a Lokinak, mire is képes. A Herczeg András vezette Debrecen június 15-én kezdte meg a felkészülést az OTP Bank Liga 2017/18-as küzdelmeire. A tréningek mellett több edzőmeccs is szerepelt a piros-fehérek programjában, a cívisvárosiak általában termékenyek voltak ezeken a találkozókon, ami jó jel a rajtot megelőzően.

Nem titok, szörnyű idényt produkált tavaly a Loki, mellyel az a csúfság esett meg, hogy a bennmaradásért kellett küzdenie – végül a nyolcadik helyen zárt a DVSC. Konkrét célkitűzésekről nem számoltak be a klubnál, egy biztos, sikeresebb bajnokságban bíznak, mint amilyen az előző volt.

A Napló a debreceniek csapatkapitányát, Tőzsér Dánielt kérte meg, ossza meg a várakozásait a nyitány előtt.

– Ahogy szokták mondani, majd csak élesben derül ki, milyen értékű munkát is végeztünk az elmúlt hetekben, ám én már most úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk. Szerencsére viszonylag korán kialakult a keretünk, ami nagyban megkönnyítette az összeszokást. Bár alaposan átalakult a keretünk, már most „érezzük egymást” – fogalmazott a rutinos középpályás.

Győzni akarnak

A DVSC szombaton 18 órától hazai pályán, a Nagyerdei Stadionban kezdi meg a pontvadászatot, méghozzá a Mezőkövesd ellen.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. Mezőkövesd mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Tőzsér elmondta, már nagyon várják a rajtot, sikerre éhesek, az egész csapat bizonyítana. – Nyilván nem lesz egyszerű a Kövesddel szemben, az ő csapatuk is alaposan átalakult, sok az új arc, nem igazán lehet tudni, mire számíthatunk tőlük. Ugyanakkor hazai pályán a saját taktikánkra kell koncentrálni. Minden adott egy jó meccshez, melyen nem lehet más a célunk, mint a győzelem.

Reméljük, sokan kilátogatnak a Nagyerdei Stadionba, és élvezhetjük szurkolóink biztatását”

– nyilatkozta a Loki 8-asa. Arról is érdeklődtünk, Tőzsér szerint milyen erős lesz az idei mezőny. – Sok hasonló csapat van, most egyik gárda sem olyan kimagasló, kiegyenlített küzdelemsorozatot várok. Mivel a mi összetételünk is jelentős változásokon ment keresztül, így nehéz lenne konkrét célkitűzéseket tenni a rajt előtt, egy biztos, mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne kelljen átélnünk hasonló dolgokat, mint az ezt megelőző bajnokságban – jelentette ki a játékos.

Ahogy arról beszámoltunk, hosszú idő után új szerelést kapott a DVSC csapata. A héten tartott szurkolói ankéton kiderült, a drukkerek tetszését elnyerte az szerelés, de vajon a labdarúgók hogy vannak ezzel? – Már jó ideje vártuk, hogy egy szűkített fazonú mezt kapjunk, ami most meg is érkezett. A társaim nevében is mondhatom, elégedettek vagyunk az új szerelésünkkel, melyben sikerrel szeretnénk debütálni!

A Mezőkövesd Zsóry a 2016/17-es kiírásban a kilencedik pozícióban zárt 40 ponttal, a Loki 41-et gyűjtött. Tavaly augusztus 7-én 1–0-ra nyert a Debrecen a borsodiak otthonában. November 5-én a Nagyerdei Stadionban 0–0-ás döntetlennel zárult az összecsapás. Idén április 12-én pedig 2–1-re győzött a Kövesd hazai pályán.

HBN


A Mezőkövesd elleni találkozót a Hajdú Online szombaton 18 órától élőben közvetíti.


MTI Fotó: Illyés Tibor
Debrecen - Az olasz La Stampa legfrissebb beszámolójából kiderül, hogy megkezdte a felkészülést az új szezonra (Serie B) a Novara. A portál információi szerint elképzelhető, hogy Adorján Krisztián az új szezont már nem Olaszországban kezdi meg, miután a 24 éves játékos iránt a spanyol másodosztályú...
Tőzsér Dániel
Debrecen - A Loki középpályása úgy gondolja, egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga a Debrecen vendégeként. A DVSC csapatkapitánya, Tőzsér Dániel nagyon pozitív előjelekkel várja a szombaton kezdődő bajnokságot. A klub hivatalos honlapjának elmondta, sok a fiatal a csapatban, de mindnyájan bizonyí...