DVSC: kellő agresszivitásra lesz szükség

Kovács Anna
Kovács Anna - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kovács Anna, a Loki átlövője is tudja, nem szabad hagyniuk meglépni az Érdet.

Szépen zárta a 2018-as évet a DVSC Schaeffler női kézicsapata: az immár ismét Köstner Vilmos által irányított gárda sima, 32–22-es győzelmet aratott a Budaörs felett az NB I-es bajnokság 10. fordulójában. Ám az új esztendő egy ennél vélhetően sokkal nehezebb derbivel indul a lányok számára, hiszen szombaton 18 órától Érdre látogatnak Tóvizi Petráék (az összecsapás az M4 Sporton élőben követhető).

Az érdiek 15 ponttal a tabella negyedik helyéről várják a derbit, míg a Loki 11 egységgel a hetedik jelenleg. Ugyan a bajnokságban még nem, de a Magyar Kupában már találkoztak a felek, nem is olyan régen. November közepén, a kupa negyedik körében a Pest megyeiek tudtak nyerni 27–26-ra, ezzel elütve a cívisvárosiakat attól a lehetőségtől, hogy a legjobb nyolc közé jussanak.

A csapat ereje

Lapunk a DVSC házi gólkirálynőjét, az Európa-bajnokságot is megjárt Kovács Annát kérdezte, mit várnak a hétvégi találkozótól.

– Az edzőváltás után felpörögtek az események a csapaton belül, Köstner Vilmos irányításával az erőnlét fejlesztésére fektették az utóbbi időben a hangsúlyt, nekem is fel kellett vennem a ritmust az Eb-ről visszatérve.

Egy kicsit nehezebben rázódtam vissza, de aztán viszonylag gyorsan sikerült megszoknom az új elvárásokat, élvezem a közös munkát”

– kezdte az átlövő, majd hozzátette, örülnek, hogy győzelemmel zárták a tavalyi évet, és egyúttal sikerrel mutatkozott be régi-új mesterük a kispadon.

Azt Kovács Anna is elismerte, hogy az érdi meccs várhatóan sokkal nehezebb lesz, mint amilyen a Budaörs elleni volt, ennek ellenére megvannak a céljaik. – Szeretnénk egy jó derbit játszani! A kupában vívott összecsapásunk a végére bár szoros lett, azonban az elején nagy előnyt adtunk ellenfelünknek. Az, hogy fel tudtunk állni a hátrányból, a csapat erejét mutatja, ezúttal is óriási szükségünk lesz arra, hogy egymásért küzdjünk. Emellett pedig kellő agresszivitással kell játszanunk, sok futással, hatékony védekezéssel, és persze eredményes támadójátékkal – fogalmazott a válogatott kézis.

Mint ismert, a debreceni szurkolók nem ápolnak éppen baráti viszonyt Szabó Edináékkal. Ezzel kapcsolatban Kovács Anna elmondta, tisztában vannak a helyzettel, de nekik csak a játékra kell koncentrálniuk. Ugyanakkor megjegyezte, bíznak benne, hogy sok debreceni drukker kíséri el őket, hiszen a buzdításuk nagyon sokat jelent számukra.

A Pest megyei alakulat december 29-én a Kisvárda otthonában vendégszerepelt, és ért el 26–23-as győzelmet. Érdemes lesz odafigyelni az érdiek jobbszélsőjére, hiszen Krpez Slezak Katarina az eddig megszerzett 84 találatával a legeredményesebb Szabó Edina tanítványai közül.

HBN


Debrecen - A Budaörsöt fogadta a DVSC Schaeffler vasárnap este nyolc órától a Hódosban. Ezen a találkozón mutatkozott be a Loki régi-új edzője, Köstner Vilmos, akinek dirigálásával a Debrecen magabiztos játékkal 32–22-re győzött. Fotók: Derencsényi István HBN [related-post post_id="4...