DVSC: „Jó volt meccset játszani”

Akt.:
Elöl: Barna Szabolcs
Elöl: Barna Szabolcs - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Barna Szabolcs helyettesítheti az első tavaszi bajnoki fordulóban az eltiltott Ferenczit.

Lejátszotta idei első felkészülési találkozóját a hétvégén a DVSC, a piros-fehérek szombaton 3–1-re legyőzték a másodosztályú Szeged 2011 alakulatát. A Debreceni Labdarúgó Akadémia műfüves pályáján rendezett összecsapáson a hajdúságiaktól Jovanovic, Ferenczi (11-esből) és Sós volt eredményes.

Az első félidőben a Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Bódi (Bukta 30.), Tőzsér, Filip (Csősz 30.), Varga K. – Könyves, Takács összeállításban játszott csapat, vagyis abban, amely nagyon hasonlít ahhoz, amelyet pályára küldhet Herczeg András vezetőedző a tavaszi, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni rajton. Vagyis az eltiltott Jovanovicot és Ferenczit akár Filip, illetve Barna Szabolcs is helyettesítheti. Utóbbival beszélgetett a Napló.

Már gondol a meccsre

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jutott még eszembe az újvárosiak elleni meccs”

– nyilatkozta a balhátvéd.

– Természetesen, azért, hogy szerepet kapjak, még sokat kell tennem, és nyilván benne van a pakliban más lehetőség is. Azért dolgozom, hogy minél többször a csapat segítségére tudjak lenni – mondta a 21 éves védő, aki jól érezte magát a pályán szombaton délután. – A szakmai stáb tiszte eldönteni, hogyan teljesítettem, de nagyon jó volt már a pályán lenni és mérkőzést vívni. Az első edzőmeccsek általában még nem tökéletesek, kemény munkát végeztünk az elmúlt két hétben, ezért még senki sem kapott kilencven perces terhelést. Az első félidőben eléggé visszazárt a szeged, ennek ellenére nem volt rossz a játékunk, és egy kapufát is lőttünk – mondta Barna.

Mint megtudtuk, véleménye szerint nem mozgott idegenül a debreceni védelem bal oldalán:

Nyilván mindenkivel jól ismerjük egymást, edzéseken, illetve felkészülési mérkőzéseken már sokszor játszottunk együtt. Ahogy a többiek, én is azért igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, hogy a tavasszal minél több szerephez juthassak a Lokiban.”

A DVSC-re szombaton két edzőmeccs vár Pallagon, ahol a Kisvárdával mérkőzik meg, a jövő hétfőn pedig elutazik a törökországi edzőtáborba a társaság.

HBN