DVSC-Fórum – „Értünk és magatokért”

Akt.:
DVSC-Fórum – „Értünk és magatokért”
Kézilabda – Az ősi ellenfél, a Békéscsaba ellen kell küzdenie és bizonyítania a Lokinak.

A szurkolók reményei szerint két ünneplés között lesz egy DVSC-FórumBékéscsaba élvonalbeli női kézilabda mérkőzés szombaton 18 órától a Hódos Imre sportcsarnokban. A program 17.40-kor kezdődik, amikor a klub illetékesei és a városvezetés köszönti az 1987-ben veretlenül bajnoki címet nyert gárda tagjait (de erről bővebben a Nagy az izgalom a bajnokcsapatnál című írásunkban), majd jön a mindig rangadónak számító Loki–Előre derbi, s ha minden a lokisták elképzelései szerint alakul, akkor a meccs lefújását követően a jelenlegi csapatnak is jár majd az ünneplés.

Kell az erő

– Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nincs más elfogadható eredmény számunkra, mint a győzelem! Nincs legközelebb, most kell bizonyítanunk – vezette fel az ősi rivális elleni összecsapást Slakta Petra, a Loki jobbszélsője. – Tudjuk, mi a tétje a meccsnek, fontos a siker azért, hogy a nyolc közé jussunk, s a szurkolóink számára is kiemelt jelentőséggel bír a Csaba elleni rangadó. Bízom benne, lesz bennünk elég erő ahhoz, hogy talpra álljunk a legutóbbi, érdi fiaskó után. Természetesen nem lehetett elmenni szó nélkül a szerdai, húszgólos vereség mellett, de az elemzésen túl inkább már a szombati meccsel foglalkoztunk a csütörtöki taktikai értekezleten. Az biztos, nem tett jót az önbizalmunknak a győri és az érdi betli, de remélem, összekapjuk magunkat a Békéscsaba ellen.

Csakis a győzelem

– A szombati rangadón az dönthet, mennyire tudjuk kiheverni a vereségeket. Ha azt nyújtjuk, amit tudunk, akkor esélyünk lesz a sikerre. Fontos, hogy keményen védekezzünk és az ellenfél kapujánál adódó lehetőségeinket jó százalékban használjuk ki. Nem várok sok gólt, de a lényeg, hogy minimum eggyel többet szerezzünk az ellenfélnél – mondta Slakta, aki reagált arra a felvetésre is, hogy a lilák új edzővel, az egykori debreceni trénerrel, Bakó Botonddal érkeznek a Hódosba. – Bennünket egyáltalán nem befolyásol a személye, a gárdából már alig van olyan játékos, aki dolgozott vele. Két nap alatt nem lehet csodát tenni egyetlen csapattal sem, viszont az edzőváltásnak az lehet a hozadéka, hogy a békéscsabaiaknál most mindenki meg akarja mutatni magát az új szakvezetőnek. De ez az ő dolguk, nekünk csakis magunkkal kell foglalkoznunk!

HBN-BN

 

A DVSC-Fórum–Békéscsaba bajnoki összecsapást a Hajdú Online (www.haon.hu) szombaton 17.30-tól élőben közvetíti.Sporthírek