DVSC: fontos pontok a zsákban

A debreceni gárda 1-0 arányú győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen
A debreceni gárda 1-0 arányú győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A Loki több sikertelen meccs után itthon legyőzte a Mezőkövesdet, és megszilárdította helyét a táblázaton.

A Mezőkövesd együttesét úgy fogadta a DVSC szombaton délután, hogy a borsodiak ellen még kedden is meg kell mérkőznie, ugyanis a bajnokságon túl a Magyar Kupában is össze kell csapnia a két gárdának.

Kiegyensúlyozott meccs

Mint azt Herczeg András lapunknak a találkozó előtt elmondta, veszélyes ellenfél érkezett a Nagyerdőre, aki nem csak gólratörő, de szemre is tetszetős futballt játszik. Ráadásul a kövesdiek ellen az utóbbi meccseken nem ment jól a debrecenieknek, a Zsóry többnyire ponttal távozott innen.

Mivel a tabellán közel van egymáshoz a két csapat, főleg lehetett számítani arra, hogy kiegyensúlyozott találkozóra van kilátás.

A cívisvárosiak jobban kezdték a kilencven percet, többet birtokolták a labdát, és egyértelműsítették, ezt a meccset mindenképpen meg akarják nyerni.

Az első negyedóra elteltével Szatmári Csaba, a középhátvéd került ígéretes helyzetbe a vendégek kapuja előtt, ám fejese nem jutott a hálóba.

Jó tíz perccel később már a Mezőkövesd kapujában táncolt a labda, azonban Haris lövése után Szécsi Márk lesről talált be, ezért maradt a gól nélküli döntetlen.

A volt lokista, Vadnai Dániel lövése volt a vendégek részéről a válasz minderre, ám a játékszer elhagyta a kapu fölött a játékteret.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Debrecen, Tőzsér szögletét Kinyik Ákos lőtte 15 méterről a kapuba, nagy gól volt!

Maradt az egy-null

Nem sokkal később majdnem megduplázta előnyét a vendéglátó alakulat, ám Takács Tamás kihagyta a ziccert. A szünet előtt ismét a debreceni csatár lehetett volna a hős, ám az a gólhelyzet sem érett meg.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak uralták a meccset, ám a 63. minutumban Nagy Sándornak kellett óriásit védenie.

A lefújás előtt nem sokkal beállt Zsóri Dániel is kihagyott egy lehetőséget, ezért nem tudott megnyugtató előnyt szerezni a végére a Loki. Ennek ellenére sikerült itthon tartaniuk a három pontot a hajdúságiaknak, akik, mint említettük, kedden 18 órától ismét a Mezőkövesddel csapnak össze, a Magyar Kupában.

TN


Herczeg András és Kuttor Attila
Debrecen, Mezőkövesd – A DVSC vs. Mezőkövesd (1-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Kuttor Attila értékelte a látottakat. Herczeg András: Nagyon jó ellenfél ellen sikerült megszerezni a három pontot. A Mezőkövesd játékosai technikásak, jól képzettek. Ma csapatként funkcio...

DVSC vs. Mezőkövesd
Debrecen - Az első játékrészben egy szabályos (Kinyik) és két lesgólt (Szécsi, Takács) is szerzett a Debrecen, mely a második félidőben sikeresen óvta kapuját a feljavuló matyóföldiekkel szemben, így megérdemelten tartotta otthon a pontot. A Loki agresszív, szoros emberfogásos, letámadós játékána...

DVSC vs. Mezőkövesd
Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 24. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Mezőkövesd együttesét fogadta szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 24. fordul...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek