DVSC: fontos két pont került a zsákba Kisvárdán, balhé is volt a meccs után

Akt.:
Fontos meccset nyert meg a Loki
Fontos meccset nyert meg a Loki - © Fotó: Dodó Ferenc
Debrecen – Bár az elején döcögött a gépezet, összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DVSC.

Igazi „négypontos” rangadó várt a DVSC Schaeffler együttesére Kisvárdán péntek este. A kezdő sípszó előtt a hazaiak nőnap alkalmából virággal kedveskedtek a játékosoknak.

Nehezen lendültek bele

Kovács Anna nyitotta a gólok sorát, de aztán a hazaiak percei következtek, és rövid idő alatt négygólos előnyt építettek ki. A Várda kapuját őrző, tavaly még piros-fehérben játszó Pásztor Bettina mintha kottából olvasta volna az elején a debreceniek lövéseit. A hét perc alatt esett két dobott és hat kapott gól sem a támadást, sem a védekezést nem dicséri, valószínűleg így gondolta Köstner Vilmos is, mert a 8. percben időt kért.

Varsányi Nórát Arany Rebeka, Lotte Grigelt pedig Jelena Deszpotovics váltotta támadásban. A montenegrói válogatott átlövő gyorsan duplázott is, majd Kovács Anna lopta közelebb egy üres kapus góllal a Lokit a vendéglátókhoz. A 21. percben Vantara-Kelemen emberhátrányos góljával egyenlő volt az állás, sőt, egy minutummal később Grigel szép átlövésével már a DVSC-nél volt az előny. Összeállt a piros-fehérek védekezése, Triffa Ágnes is elkapta a kapuban a fonalat, ennek eredménye egy 14 perces várdai gólcsend volt, melyre Benko tett pontot a 26. percben. Félidőben 10–13-as debreceni vezetésnél vonultak pihenőre az együttesek.

Remek Deszpotovics

Fordulás után Bordás Réka góljával már négy volt a különbség, de ekkor egy időre megtorpant a cívis gépezet, ami egy hét és fél perces gólszünetben öltött testet. Szerencsére a szabolcsiak továbbra sem parádéztak, a péntek este kiválóan játszó Deszpotovics pedig ötödik találatával elmozdította a holtpontról együttesét.

Fotó: Dodó Ferenc

A hazaiak megpróbáltak 19-re lapot húzni, és támadásban kapus nélkül, 7 a 6 ellen játszottak. A debreceni szakmai stáb gyorsan reagált, és a második időkérésnél átvették a játékosokkal, hogy védekezésben mit is kell tenni ebben a helyzetben. A létszámhátrányos védekezés dacára tartotta a Loki a 4 gólos különbséget, Triffa pedig lélektani szempontból is nagyon fontos hétméterest hárított három perccel a vége előtt emberhátrányban. Ekkor már a hazaiak testbeszédén látszott, hogy ez a mérkőzés csak hajdúsági győzelemmel érhet véget, a DVSC pedig a végére alakította ki a legnagyobb különbséget (17–23).

Balhé a meccs után

A Loki hivatalos oldalának tájékoztatása alapján a lefújás után a csarnokból kifelé tartó drukkerek egy részét fizikai atrocitás érte. Négyen közülük orvosi ellátásra szorultak, rendőri intézkedés a helyszínen tartózkodó biztosítás vezetője szerint nem történt. További részletek itt.

MSZ


A tények

K&H női liga, 17. forduló

KISVÁRDA MASTER GOOD SE-DVSC SCHAEFFLER 17-23 (10-13)

Kisvárda, játékvezetők: Altmár, Horváth.

Kisvárda: Kordowiecka, Pásztor (kapusok), Benko 5 (4), Avdekova 1, Balogh, De Araujo, Dragut, Guialo 1, Hakunova 1, Klikovac 2, MILANOVIC 5, Milosevic, Orbán, Radojevic 2, Rebicova, Soltész. Edző: Dévényi János.

DVSC: Oguntoye, TRIFFA (kapusok), Arany 1, Bordás 3, Borgyos, Bulath 1, DESZPOTOVICS 8, Grigel 3 (2), Kovács 2, Petrus, Punyko 3, Szabó, Tóvizi 1, Vantara-Kelemen 1, Varsányi, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 6, ill. 10.

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.


Kisvárda vs. DVSC
Debrecen - Nem minden debreceni szurkolónak marad jó emlék a pénteki Kisvárda elleni győztes bajnoki, ugyanis a Loki hivatalos oldalának tájékoztatása alapján a lefújás után a csarnokból kifelé tartó drukkerek egy részét fizikai atrocitás érte. Négyen közülük orvosi ellátásra szorultak, őket ment...