DVSC-felkészülés: egy győzelem, egy zakó

DVSC-TVP-Aquaticum - Ferencváros női kézilabda mérkőzés
DVSC-TVP-Aquaticum - Ferencváros női kézilabda mérkőzés - © Fotó: Matey István
Debrecen – A DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabdacsapata edzőmérkőzések sorával készül a szeptemberben kezdődő bajnoki pontvadászatra.

A nyári alapozás első felkészülési meccsét kedden Békéscsabán játszották a piros-fehérek, s 17–15-ös félidőt követően, 35–28-ra nyert a Loki az ősi rivális otthonában. – Az elején nagyon érződött, hogy az ellenfél összeszokott, mi pedig alaposan átalakultunk – mondta a klub honlapjának Köstner Vilmos, a DVSC szakmai igazgatója. – Aztán szép lassan összeállt a védelem, a kapusteljesítmény is feljavult, átvettük a vezetést, amit megtartottunk, sőt növeltünk. Nagyon jól játszott Jelena Deszpotovics, Bobana Klikovac, illetve Szilágyi Ági jól kihasználta ki a ziccereit.

A viharsarki meccs másnapján, azaz szerdán délután újabb mérkőzés várt a debreceni hölgykoszorúra, ezúttal a Ferencváros volt az ellenfél a Hódos Imre sportcsarnokban. A hazaiaknál nem lépett pályára Sopronyi Anett és Karnik Szabina. A találkozó igen nagy iramú volt, s bizonyította, hogy az új igazolások, Víg Vivien, Deszpotovics és Marija Garbuz erősítést jelentenek a csapatnak. A Loki jól tartotta magát, a félidőben 15–14-re vezettek a vendéglátók. A második félidő derekáig Kudoréknál volt az előny, ám a végjátékban fordított, és elhúzott a bajnok, végül 33–27-re nyertek a zöldek.

A Loki legközelebb pénteken lép pályára, 17 órától a Békéscsaba lesz az ellenfél a Hódosban.

HBN


Tények

DVSC-TVP – FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 27-33 (15-14)

Debrecen, 300 néző. V: Bíró Á., Sándor L.

DVSC: Víg, Horváth-Pásztor (kapusok) – Szilágyi Á. 3, Varsányi 2, Deszpotovics 4, Slakta 1, Garbuz 6, Siska 2, Sirián 1, Kelemen 2, B. Klikovac 4, Marincsák, Kudor 2.

FTC: Tomasevics, Szikora (kapusok), Szarka A. 1, Schatzl 2, Márton G. 1, Hornyák D. 2, Szekeres 2, Szucsánszki 7, Pena 7, Szamoránsky P. 2, Cifra, Szekerczés 4, Mód, Kovacsicz 5, Lukács V.