DVSC: egymás ellen javítanának

Bényei Balázs (jobbra) szerencsére a vártnál hamarabb visszatérhet a pályára
Bényei Balázs (jobbra) szerencsére a vártnál hamarabb visszatérhet a pályára - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A sérülésből visszatérő Bényei Balázs nem számít könnyű mérkőzésre az Újpest ellen.

A 29 ponttal a tabella negyedik helyén álló Újpest FC teszi tiszteletét a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 22. fordulójában – a 32 egységgel a harmadik pozícióban lévő DVSC és a fővárosiak szombaton 14.30-tól csapnak össze.

A tavaszi nyitányon a lilák 1–0-ra legyőzték a Haladást, a következő körben viszont 3–2-re kikaptak a Mezőkövesdtől. A Loki két hete 2–0-s vereséget szenvedett a Balmazújvárostól, majd 0–0-s döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában. Vélhetően egyik gárda sem ilyen folytatásban reménykedett, így biztos, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért.

Kemény lesz

– Az Újpest egy szervezett csapat, mely az őszi szezon vége felé megmutatta, minőséget is képvisel. Nekik sem úgy alakult a tavasz eddigi része, ahogy szerették volna, ugyan a Halit legyőzték, de aztán nyert állásból bukták el a kövesdiek elleni meccset. Kemény összecsapásra számítok, annál is inkább, mert veszélyes támadóik vannak, és a védelmük is igen szervezett. Nekünk is be kell tartani a szakmai stáb utasításait, muszáj kihasználni a lehetőségeinket, ugyanakkor hátul is tartani kell magunkat – mondta el lapunknak Bényei Balázs, a Debrecen védője, akinek sérülése már a múlté.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A játékos még a Balmaz ellen kapott egy medvepuszit, amely következtében megnyúlt az oldalszalagja. – A vártnál hamarabb kihevertem a történteket, hétfő óta már a társaimmal edzettem.

Úgy gondolom, bevethető állapotban leszek szombaton, és ha lehetőséget kapok, mindent meg fogok tenni a siker érdekében”

– fogalmazott.

A maximális hat pontból egyet sikerült begyűjteni a piros-fehéreknek az elmúlt két találkozójukon. Kíváncsiak voltunk, ez mennyire nyomta rá a bélyegét az együttesnél uralkodó hangulatra. – Nyilván mi sem örültünk, hogy csak egy pontot szereztünk, de próbálunk csak előre tekinteni. A többi eredmény is úgy alakult, hogy megtartottuk harmadik helyünket, ehhez továbbra is ragaszkodnánk.

Ősszel egyébként a két formáció 1–1-re végzett, Pávkovics Bence a 23. percben szerzett vezetést az újpestieknek, azonban Takács Tamás révén viszonylag hamar egalizált a Loki. Szombaton kilencvenhatodik alkalommal találkoznak a felek, eddig a cívisvárosiak hússzor tudtak diadalmaskodni, harminckétszer ikszeltek, negyvenhárom alkalommal pedig alulmaradtak.

HBN


Fotó: Matey István
Debrecen - Március 10-én 14.30-kor rendezik meg a DVSC–Újpest FC bajnoki labdarúgó mérkőzést a Nagyerdei Stadionban. A meccsre érvényes szurkolói bérlettel vagy belépőjeggyel rendelkező utasok díjmentesen vehetik igénybe a DKV Zrt. járatait aznap 11.30-tól 20.30-ig. Jó szurkolást! - DKV Zrt...

Fotó: Matey István
Debrecen - Március 10-én, szombaton 14 óra 30 perckor kezdődik a DVSC – Újpest FC bajnoki labdarúgó mérkőzés, amelynek zavartalan lebonyolítása érdekében forgalomkorlátozás lesz a Nagyerdőn. A szervezők 12 órától várhatóan 17 óra 30 percig lezárják a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre út köz...