DVSC: egyelőre nem érkeztek új játékosok

A Loki szerdai edzésén
A Loki szerdai edzésén - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az excsapatkapitány, Szakály Péter az NB III-as kerettel edz, amíg nem szerződik le új csapatához.

Látszólag olyan volt minden, mint mondjuk egy hónappal ezelőtt, az őszi szezon utolsó edzéseinek egyikén, amikor még Szakály Péter volt a DVSC csapatkapitánya. A harmincéves középpályás megérkezett a pallagi edzőcentrum kávézójába és mindenkit barátságosan üdvözölt, a különbség annyi volt, hogy „Szaki” már nem csapattársként köszönt Mészárosnak vagy Brkovicsnak, ugyanis a szakmai stáb és a klubvezetés döntése értelmében ő és négy másik lokista, Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián és Balogh János távozhat a gárdától.

Szakály nem kívánta kommentálni a történteket, annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy amíg nem érkezik megfelelő kérője, addig egyelőre az NB III-as együttes, a DVSC-DEAC tréningjeit látogatja.

Vannak, akik úgy tudják, a labdarúgó és a klubvezetés között korábban is volt némi véleménykülönbség, nem kizárt, hogy ez csúcsosodott ki a mostani szakításban.

Bármennyire is meglepő volt esetleg a kilenc esztendeje a Debrecen játékosaként ismert futballista távozása, az élet természetesen nem áll meg. Leonel Pontes vezetőedző már a Fradi elleni idénynyitóra is fókuszál, erről is beszélt lapunknak, miközben reggeli szendvicsét fogyasztotta a büfében.

Fontos a jó rajt

– Az a célunk, hogy a február 18-án esedékes Ferencváros elleni bajnoki rajtra taktikailag és játékban is készen álljon a csapatom – mondta a portugál tréner. – Nagyon fontos lenne győzelemmel indítani a tavaszt, mert az kihathat a teljes tavaszi szezonra. A héten felmérjük, milyen fizikális állapotban van a keret és azon leszünk, hogy minél jobbak legyünk a tétmeccsek idejére. Természetesen néhány poszton szeretnénk megerősíteni az együttest, de az is fontos, hogy a DVSC minden tagját megfelelő szintre hozzuk és együtt tudjunk minél többet fejlődni. Levontuk a konzekvenciát az ősz végén, látjuk, miben kell javulnunk, úgyhogy most ezen is dolgozunk – jelentette ki Pontes.

dvsc23

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik

A luzitán szakember arra a kérdésre, hogy mely posztokra szeretne igazolni, elmosolyodott. – Talán ön tudja a választ – mondta, majd komolyra fordította szót: – Elég ha megnézzük a tavalyi utolsó bajnoki mérkőzésünket, legalább három nagy lehetőséget kihagytunk, vereség lett a vége. Vagy vegyük a listavezető Videotonnal vívott találkozónkat a Nagyerdei Stadionban, ott is mi hagytuk ki az első helyzeteket, ezért nem tudtunk sikeresek lenni, de igaz volt ez több meccsünkre is ősszel. Úgy vélem, a védekezésünkkel nincs különösebb baj, akkor tehát nyilvánvalóan máshonnan ered a probléma – fogalmazott Leonel Pontes.

Kiéheztek a focira

Egyelőre nem láttunk új arcot Pallagon, azonban a háttérben nyilván folynak a tárgyalások a téli erősítésekről.

Bár az utóbbi napok kemény mínuszaihoz képest a szerda délelőtti időjárás már-már kellemesnek volt mondható, alaposan be kellett melegíteniük a fiúknak az edzés előtt. Ám hideg ide vagy oda, a Loki csatára, Takács Tamás már egyáltalán nem bánta, hogy elkezdték a munkát.

– Úgy látom, mindenki kellően fitten érkezett meg a szünet után – nyilatkozta a támadó. – Előre kell tekintenünk, úgy vágunk neki a felkészülésnek, hogy százszázalékos munkát kell végeznünk, mert jó tavaszt akarunk produkálni. Bármennyire is hideg van, mindenki várta már, hogy elkezdődjön az alapozás, mert ki vagyunk éhezve a focira. Bizonyítani akar minden játékos az edzőnek, ezért jó hangulatban, de keményen dolgozunk. Minden téren fejlődnünk kell, de főként igaz ez a helyzetkihasználásunkra. Az biztos, hogy a Lokinak nem ott van a helye, ahol most áll. Be kell bizonyítanunk a szurkolóknak, hogy ennél jóval többre vagyunk képesek.

HBN


Nem tartoznak senkinek

A sajtóban megjelent, hogy a DVSC-től távozó Szakály Péternek több tízmillió forintot nem fizetett ki a Loki. Dr. Róka Géza cégvezető ezt a klubhonlapon cáfolta meg: „A megjelentek természetesen nem felelnek meg a valóságnak. Klubunk sem Szakály Péternek, sem más játékosnak egyetlen fillérrel sem tartozik. Érthetetlen, hogyan születhetnek meg újra és újra a klubnak komoly károkat okozó rosszindulatú állítások. Ajánlanám a sajtó képviselőinek, mélyedjenek el az MLSZ üzemeltetési szabályzataiban, és akkor világossá válik számukra, hogy az a klub, amelynek esetlegesen pénzügyi tartozása van, nem vehet részt egyetlen versenyrendszerben sem, nem rendelkezhet érvényes klublicenccel, ezt sem az MLSZ által működtetett pénzügyi monitoringrendszer, sem az MLSZ és az UEFA licencrendszere nem engedi meg.”


DVSC: a csapatkapitány is távozik

Debrecen – Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra, azonban öt futballistától elköszönt a Loki.