DVSC: csak fegyelmezetten!

Pirosban: Bényei Balázs
Pirosban: Bényei Balázs - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A stabil védekezés és a gyors támadások vezethetnek sikerre a Vasas ellen.

Nem sikerült jól a DVSC számára a legutóbbi két bajnoki mérkőzés, ugyanis a piros-fehérek mindkét rangadón pont nélkül maradtak a Ferencváros és a Videoton ellen. Az említett találkozókat megelőzően kilenc meccses veretlenségi szériát produkáló debreceniek szombaton 15 óra 30 perctől (élőben a Hajdú Online-on) a Vasas ellen köszörülhetik ki a csorbát – az angyalföldi gárda arénájának átépítése miatt – az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

Bényei Balázzsal, a Loki jobbhátvédjével először az említett vesztes meccsek felemlítésével kezdtük a beszélgetést:

A Fradi és a Videoton kiemelkedik az NB I mezőnyéből, ezért nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene a két vereség miatt. Az már inkább fájó, hogy a székesfehérváriak ellen egy ötöst kaptunk, az rontja az összképet.”

A Debrecen vezetőedzője, Herczeg András a klub honlapján arra hívta fel a figyelmet, hogy – elsősorban védekezésben – fegyelmezettebb teljesítményre lesz szükség a részükről. Hasonlóan látja ezt Bényei is.

Magas a Vasas

– A Videoton ellen kijöttek azok az alapvető hibák a csapatvédekezésben, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzőek. Nagy területek nyíltak a támadók, a középpályások és a hátvédek között, a lecsorgó labdákat rendre az ellenfél játékosai szerezték meg. Illetve a védelemben a szélső hátvédek és a belső emberek között is akadtak szellős területek, ahová Lazovicsék be tudták játszani a labdákat a mélységből indul társaiknak. Ezekre kell szombaton jobban figyelnünk, valószínűleg az edzőnk is erre gondolt az említett nyilatkozatában. A szezon korábbi szakaszában ezek a pontatlanságok nem nagyon fordultak elő nálunk, ha erre koncentrálunk, nem lesz gond – mondta a labdarúgó.

Érdekesség, hogy a Vasas játékosállománya az egyik legnagyobb átlagmagassággal rendelkezik a mezőnyben. – Tisztán kell védekeznünk, hogy minél kevesebb szabadrúgást végezhessenek el a térfelünkön, s minél kevesebb szöglethez kell juttatnunk az ellenfelet. Ezt az előző egymás elleni meccsünkön sikeresen megoldottuk, bízom benne, hogy most is így lesz. Ha stabilan védekezünk és gyors támadásokat tudunk vezetni, akkor megnyerhetjük a találkozót. Remélem, hogy egy újabb jó sorozat kezdődik el a Szuszában.

HBN


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Már eddig is több száz ajándék gyűlt össze a gyermekek részére, de még tart az akció. A DVSC Futballszervező Zrt., a Grand Casino, az Idealmed Orvos-Esztétikai Centrum, a Hajdú-bihari Napló és a Debreceni Egyetem indította el októberben azt a csokoládé- és ajándékgyűjtő akciót, melyhez...

Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A DVSC labdarúgócsapata idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését december 2-án, szombaton 15 óra 30 perctől játssza a Nagyerdei Stadionban, ahol a tavalyi bajnok Budapest Honvédot fogadja az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A két együttes legutóbb augusztus végén találkozott egymással, amik...További hírek a Sport kategóriából