DVSC: csak a gól hiányzott

Albion Avdijaj és Juhász Roland a vasárnapi meccsen
Albion Avdijaj és Juhász Roland a vasárnapi meccsen - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Az eladott labdák, és a keresztpasszok sikertelensége miatt nem tudták megzörgetni Kovácsik hálóját – véli Avdijaj.

Pörgős játék, tetszetős cselek, közönségszórakoztató játékhelyzetek, egy-egy elleni küzdelem és párharcok, jó iram, és mindehhez Loki-fölény. Ha mindezt összegezzük, azt mondhatnánk, hogy hazai siker született a Nagyerdei Stadionban vasárnap este az OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, ahol a DVSC a bajnokcsapat Mol-Vidit fogadta. De nem, nem mondhatjuk, hiszen mint az eredmény ismert, 0–1 Nego szemfüles góljával, amelyet még az első félidő 40. percében lőtt. Aztán következett a második játékrész, amikor a hazai csapat még nagyobb nyomás alá helyezte Kovácsik kapuját, a helyzetek sokasága ellenére sem sikerült azonban gólt lőni. Így a Grasshopperstől kölcsönben játszó egyik „gólfelelősnek” Avdijaj Albionnak sem. Ő maga lendületesen, olykor erőszakosan játszott, több alkalommal is kapott a kapu felé indulásnak jónak tűnő keresztlabdát, ám – mint az a bírók döntéséből kiderült – lesen volt a svájci-koszovói támadók. Ha pedig Avdijaj odaért a kapu előterébe, a Vidi védői körbekapták és vagy nem jutott a labdához, vagy a labdát nem tudta megjátszani.

Jó kondiban érzi magát

– Hogy mi miatt nem szerzünk mostanában gólokat, a mai meccs erre tökéletes példa, az utolsó pillanatban mindig rossz megoldásokat választunk – válaszolta kérdésünkre a mérkőzés után. – Ugyanakkor a csapat játékáról azt tudom mondani, hogy kifejezetten jó, egyben van a gárda. Viszont az utolsó, kritikus passzokba mindig hiba csúszik, illetve a keresztpasszok, a kapu elé centerezések nem mindig úgy sikerülnek, mint ahogy azt elvárnánk.

Azt gondolom, hogy a Vidi ellen gólt szerezni nem egyszerű, mint ahogy jól játszani sem. Mindennek ellenére úgy látom, egy jó mérkőzést játszottunk Magyarország egyik legjobb csapata ellen.”

Próbáltuk őket nyomás alatt tartani. A nézők láthattak számos érdekes megmozdulást is a meccs folyamán. A játékunkban a problémát az eladott labdák okozhatták. Jobban kellett volna ügyelnünk a befejezéseknél. Azon dolgoznunk kell, hogy helyzetkihasználásban fejlődjünk. Viszont hogyha már egy kicsit jobban odafigyelünk, az sokban változhat. Ma egy kifejezetten jó meccset játszottunk a bajnokcsapattal. És végső soron azt gondolom, a játékunkból ezen a találkozón csak a gól hiányzott. A későbbiekben csak előre kell tekintenünk, és menni kel az utunkon tovább.

Több mint két hónap után a Vidi elleni mérkőzés volt az első Avdijaj számára, amelyet végigjátszott. Mint mondja, jól érezte magam a pályán. Próbálta megtartani a labdát, illetve igyekezett megnyerni a párharcokat. A kondíciójával érzése szerint már nincs probléma, és a későbbiekben is bízik benne, hogy így számítanak rá. Ha pedig ez így lesz, az a saját fejlődésére szempontjából is pozitívan hathat.

KZS


DVSC vs. MOL Vidi Fc
Debrecen - A DVSC veszélyesebben futballozott székesfehérvári ellenfelénél, de mégis pont nélkül maradt. Nem várt könnyű feladat a DVSC-re az OTP Bank Liga 15. fordulójában, ugyanis a bajnoki címvédő MOL Vidi FC látogatott a Hajdúságba vasárnap este. A fehérváriak szerdán pótolták az elmaradt baj...

Debrecen - A DVSC vs. MOL Vidi FC (0-1) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Marko Nikolic értékelte a látottakat. Herczeg András: A játék alapján rászolgáltunk volna egy pontra. Jól kezdtük a mérkőzést, voltak helyzeteink. Sajnos bizonyos helyzetekben kapkodtunk, ebből kaptu...

Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 15. fordulójában a Debreceni VSC csapata a MOL Vidi FC együttesét fogadta vasárnap 17.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 15. forduló Debreceni VSC vs. ...