DVSC: bizakodásra adhat okot az idegenbeli egy pont

A védő ott segít, ahol számítanak rá
A védő ott segít, ahol számítanak rá - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Simán lefutotta a nála sok évvel fiatalabb ellenfeleit a 37 esztendős Mészáros Norbert.

A hátvédről elismerően beszélt, és a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményét dicsérte Herczeg András vezetőedző a szombaton lejátszott NB I-es bajnoki utáni sajtótájékoztatón:

Mészáros Norbi nagyszerű srác, jó játékos, igazi csapatember. Nagyon nagy hatása van az öltözőben, a többieket jó irányba viszi.”

Amikor középhátvédet kell játszani, akkor azt játssza, máskor pedig, ha kell, jobb oldali védőt, mint például most, a Puskás Akadémia ellen – mondta a szakember a 0-0-ra végződött mérkőzés után.

Kétségtelen, megbízhatóan teljesített a 37 éves Mészáros Norbert Felcsúton. Amellett, hogy okosan, taktikusan, olykor szemtelen cseleket alkalmazva volt hasznára csapatának, a hosszú indításoknál simán lefutotta az egy-másfél évtizeddel fiatalabb futballistákat.

Volt hiányérzete

– Régi-új posztom a jobb bekk, korábban már párszor játszottam ezen a helyen. Tehát nekem annyira nem szokatlan, de a nézőknek az lehet, hiszen ők azt szokták meg, hogy belül játszom. Most a jobboldali hátvédként próbáltam a lehető legjobbat nyújtani. És persze segítettem a csapat támadását is, hiszen a modern labdarúgásban a szélső védőnek is feladata a támadások segítése, éppen úgy, mint a csatároknak a védekezés – válaszolta kérdésünkre Mészáros Norbert a mérkőzés lefújása után, majd azzal folytatta, hogy azért van némi hiányérzete a teljesítményével kapcsolatban. – Annak ellenére, hogy az ellenfél játékosai elől sokszor megszereztem a labdát, és a támadásokat segítettem, nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékommal. Főleg az első félidőben fordult elő, hogy a beadásoknál néhány esetben nem tudtam blokkolni, de a magam részéről megpróbáltam megtenni mindent a Loki sikeréért.

Ha Takács betalál…

A Debrecen 17-es mezt viselő játékosa is harcos Puskás Akadémiára számított. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Mégis úgy gondolom, hogy a legnagyobb helyzet előttünk adódott, mégpedig a második félidő közepén, amikor a tizenhatoson Takács kapott pontos passzt Bóditól, a csatárunk egy az egyben vezette a labdát a kapusra, ám sajnos a kapu fölé rúgta.

Ha akkor gólt érünk el, biztos vagyok abban, hogy 1–0-ra megnyerjük a mérkőzést.”

A jövő héten az Újpestet fogadjuk hazai pályán. Bízom benne, hogy a mostani döntetlen, és ezzel együtt az egy pont megszerzése segít rajtunk, kijövünk a hullámvölgyből, jobb lesz a hangulat az öltözőben is. Mindenesetre az idegenben, a Puskás ellen megszerzett egy pont bizakodásra adhat okot.

KZS


Döntetlent ért el a Puskás Akadémia vendégeként a DVSC szombat este az NBI. 21. fordulójában Felcsúton
Debrecen - Nem született gól a PAFC–Debrecen bajnoki összecsapáson a Puskás becenevét viselő arénában. A szezon első két meccsén elvérző DVSC szerdán már sikerélménnyel gazdagodhatott: a Magyar Kupában, a Dorog felett aratott győzelme továbbjutást ért. Herczeg András és tanítványai abban reményke...

Puskás Akadémia vs. DVSC
Debrecen, Felcsút - A labdarúgó OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának 21. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Puskás Akadémia együtteséhez látogatott szombaton 17.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 21. forduló ...