DVSC: Bernáth megverte a grúzt

A helyszínről
A helyszínről - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Nagy sikerrel kezdte el az ifjúsági Európa-bajnokságot Bernáth Attila, a DVSC bunyósa, aki Olaszországban a legjobb 16 között a tavalyi junior Eb-ezüstérmes grúz fiút múlta felül egyhangú pontozással (Attila pedig az ifi Eb-n szerzett egy éve ezüstérmet).

A nyitány nagyon ütősre sikeredett, két nap múlva, vasárnap lengyel vagy román bokszoló ellen folytathatja a hajdúhadházi sportoló. Akkor már a legjobb 8 között megy a harc, vagyis aki nyer, a 4 közé jut, tehát már érmes.

Salánki László edző látta a mérkőzést, amely a várakozásokkal szemben nem a ma 18.00 órai programban volt benne, hanem már a 15.00 óraiban, így hamarabb végzett Attila. Szóval trénere az online felvétel alapján azt mondta, hogy nagyon ügyes ellenfelet tudott legyőzni Bernáth, elsősorban a menetek utolsó percének megnyomásával, amikor egyértelművé tette, hogy jobb ma a grúznál. A sikere megérdemelt, de a szakember úgy véli, hogy a folytatásban többet kell majd ütnie és magasabban védekeznie. Hiszen lesznek még nagyon erős ellenfelek, nem szabad mindig a menetek hajrájára hagyni a döntést.

Ifi Eb 2018, 49 kg, nyolcaddöntő

2018. ápr. 20. Roseto degli Abruzzi

Bernáth Attila (HUN) – Luka Kublashvili (grúz) 5-0

Következik (a legjobb 8 között): a Costel Ruta (román) – Pawel Brach (lengyel) párharc győztese, vasárnap (ápr. 22.).

– Koppányi Szabolcs –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek