DVSC: „azért dolgozunk, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat”

DVSC vs. Nyíregyháza
DVSC vs. Nyíregyháza - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Loki Varga Kevin és Takács Tamás találatával 2-0-s sikert aratott a Nyíregyháza felett.

Már két hete edzésben vannak a DVSC labdarúgói, így szombat délelőtt eljött az ideje, hogy a Herczeg András vezette szakmai stáb edzőmérkőzésen is felmérje, hol is tartanak tanítványaik a felkészülésben. Első ellenfélként rögtön az ősi rivális, a jelenleg másodosztályú Nyíregyháza együttesével csapott össze a Loki a Debreceni Labdarúgó Akadémián. A piros-fehérektől sérülés miatt több játékos is hiányzott: Aleksandar Jovanovic, Ferenczi János, Nagy Kevin, Bereczki Dániel és Ioan Filip sem húzott szerelést aznap. Talán emiatt is, de a hazaiaknál több labdarúgó a megszokotthoz képest más poszton szerepelt, Bényei Balázs ezúttal balhátvéd volt, a tavaszi szezon közepén berobbant Kusnyír Erik a védelem jobb szélén, míg Csősz Richárd a középpálya tengelyében bizonyíthatta tudását.

Két szép találat

Csendesen indult a találkozó, eleinte inkább a vendéglábakon folyt a labda. A Debrecen az első negyedórát követően átvette az irányítást, amely rögtön a mérkőzés első helyzetét eredményezte: a 18. percben Bódi Ádám balról beívelt szabadrúgását Takács Tamás fejelte a kapu mellé. Egy minutummal később megszerezte a vezetést a Loki, miután Varga Kevin egy, az ellenfél tizenhatosánál megszerzett labdát 18 méterről védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba (1–0). Az elvetődő Fadgyas Tamásnak esélye sem volt, a játékszer a jobb kapufa tövéről vágódott a gólvonalon túlra. Gyorsan szépíthetett volna a Szpari, de Gulyás Máté elől az utolsó pillanatban mentettek a védők szögletre, a sarokrúgást követően pedig Kártik Bálint fejelt fölé. A 24. percben remek indítást kapott Könyves Norbert, aki egy az egyben állt a kapussal, de a jó ütemben kivetődő nyíregyházi hálóőrben elakadt a próbálkozás. A 31. percben újabb gyönyörű gólt lőtt a Loki: Tőzsér Dániel tanári átívelését Varga továbbította kapásból a középen érkező Takácsnak, akinek fejesét nem tudta védeni Fadgyas (2–0). A 38. percben egy kósza nyíregyházi akció végén Nagy József lőtt 25 méterről, de Nagy Sándor hatalmas bravúrral védett. A szünetben Tőzsér röviden értékelte az addig látottakat: – Uraltuk a játékrészt, bár ennek és az eredmények a felkészülés jelenlegi szakaszában sok jelentősége nincs. A munka elején tartunk, nagy fizikai terhelést kapunk, így természetesen hiányzik a frissesség. Kisebb-nagyobb hibák akadtak, labdabirtoklás terén is van hiányérzetem, de azért dolgozunk, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat – mondta el a csapatkapitány.

Pályán az újak

A debreceni stáb döntse értelmében a játékosok java egy félidőnyi lehetőséget kapott, így a második negyvenöt percre szinte teljesen kicserélődött a DVSC. Ebben a játékrészben kapott lehetőséget a Balmazújvárosból frissen igazolt Haris Attila, a középpálya több posztján is bevethető játékos határozott szerelésekkel, és pontos passzokkal vetette észre magát. Az 50. percben Haris Tabakovic végzett el szabadrúgást 18 méterről, lövése centiméterekkel suhant el a jobb kapufa mellett. Kiegyenlítetté vált a játék, ahogy mondani szokás, ebben a játékrészben inkább a küzdelemé volt a főszerep. Javarészt a nyíregyháziak térfelén zajlottak az események, de komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. A hatvanadik percben hazai oldalon csereként pályára lépett a Lokinál próbajátékon szereplő Ezequiel Calvente is, aki Magyarországon korábban a Békéscsaba és a Haladás együttesében futballozott. A súlyos sérülés után lévő 27 éves spanyol középpályás technikás, labdabiztos játékos, de azt sem szabad elhallgatni, látszott rajta, jelenlegi fizikai állapotában nem végezne dobogón a new yorki maratonon. A 77. percben Haris Attila jó 25 méteres lövése zúgott el a jobb kapufa mellett. A nyíregyházi együttes játékosai próbálkoztak becsülettel, időnként fel is csillant előttük a szépítés lehetősége, de a második félidőben a debreceni kaput őrző Tomas Kosicky mindig a helyén volt, így maradt a kétgólos hajdúsági győzelem.

MSZ


A tények

DVSC–Nyíregyháza Spartacus 2–0 (2-0)

Debreceni Labdarúgó Akadémia. Vezette: Nagy N.

DVSC: I. félidő: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Bényei – Bódi, Tőzsér, Csősz, Varga K. – Könyves, Takács.

II. félidő: Kosicky – Újvárosi, Mészáros N., Barna, Balogh K. – Kuti, Csősz (Calvente, 60.), Haris, Bíró – Tabakovic, Kerekes.

Nyíregyháza: I. félidő: Fadgyas – Nagy J., Szegedi, Pejovic, Farkas – Ötvös, Kártik, Gulyás – Gyurján, Hornyák, Starosta.

II félidő: Jova – Polényi, Szegedi, Pejovic, Forró – Végső, Ötvös, Drgóner, Pekár – Tóth Á., Rezes

Gól: 1-0 Varga K. (18.), 2-0 Takács (31.)

Sárga lap: Ötvös (29.), Rezes (79.)


Debrecen - Varga Kevin és Takács Tamás góljával 2-0-s sikert aratott a Debrecen. Szombat délelőtt a Nyíregyháza ellen játszott edzőmérkőzést a DVSC a Debreceni Labdarúgó Akadémián. Csapatunkból sérülés miatt több játékosunk is hiányzott, Aleksandar Jovanovic, Ferenczi János, Nagy Kevin, Bereczki ...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek