DVSC – Az sem baj, ha maradnia kell

DVSC – Az sem baj, ha maradnia kell
Labdarúgás – Varga József leginkább Németországban, vagy Angliában légióskodna.

A DVSC-TEVA számára véget ért a téli szünet a hét első napján, Szakályék vérvétellel és futótesztekkel kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A gárda az ősszel látotthoz képest öt fővel gyarapodott, ugyanis az első csapat keretével tréningezik a korábban a DVSC-DEAC-ban pallérozódó Gál Mátyás, Kuti Krisztián, Engel Alex, Szécsi Gergő és Szécsi Márk. Egyelőre visszatért Debrecenbe Stevo Nikolic, aki az elmúlt hónapokban kölcsönben futballozott a Trnavában, Adamo Coulibaly, Yannick Mbengono és Lucas Bertucci viszont csak később utazik vissza a cívisvárosba.

Úgy tűnik, hogy a Loki válogatott középpályása, Varga József is a piros-fehéreknél kezdi meg a tavaszi szezont, bár esetében mindig suttognak egy esetleges külföldi szerződésről.

– Az elmúlt évekhez képest most viszonylag sok pihenőnk volt, ezért sikerült kellően feltöltődnünk – nyilatkozta lapunknak a huszonnégy éves labdarúgó. – Abban bízom, hogy minél jobban tudunk majd teljesíteni. Bár tíz pontos hátrányunk van a Győrrel szemben és az MTK is előttünk van, remélem, hogy ezt a hátrányt le tudjuk faragni az idény végére. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni és meglátjuk, mire lesz elég.

Német vagy angol liga

A középpályás a DVSC-TEVA egyik legpiacképesebb labdarúgója, kérdés, akad-e kérője a télen? – Az átigazolási szezon még csak most indul be, lehetséges, hogy lesz ajánlatom, de jelenleg csak a minél hatékonyabb felkészülés lebeg a szemem előtt. A sors hozhatja úgy is, hogy még a nyáron sem igazolok el, azt sem feltétlenül élném meg csalódásként, de a hosszútávú terveim között persze ott van, hogy kipróbáljam magam légiósként. Nagy álmom a német vagy az angol bajnokság, természetesen csak olyan helyre szeretnék menni, ahol a fejlődésem biztosított – mondta Varga József.

Lassan körvonalazódik a Loki felkészülési mérkőzéseinek programja is, január 19-én kétszer is megmérkőznek a Kassával, egy héttel később a Spartak Zlatibor Voda lesz az ellenfél, ugyancsak két ízben. Februárban két magyar csapat lesz az edzőpartner Debrecenben: 2-án a Békéscsaba, 23-án pedig a Diósgyőr.

HBN-TN