DVSC: az első félidőben jobbak voltak

Akt.:
Oguntoye is parádézott
Oguntoye is parádézott - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Oguntoye szerint az első játékrészben látott ritmusú játékot kell kitolni ­ahhoz, hogy közelítsenek az élcsapatokhoz.

Szerda este az előzetes várakozásokat felülmúlva egész mérkőzésen partiban volt nagynevű ellenfelével a DVSC Schaeffler. A nagy szívvel küzdő hazaiak kapcsán maga Danyi Gábor, az ellenfél szakvezetője fogalmazott úgy, hogy a Loki az első félidőben jobb volt a csapatánál.

Megvolt az ellenszer

A hazai kapuban Triffa Ágnes ismét szállította a bravúrokat egészen addig, amíg a második félidő elején Anne Mette Hansen véletlenül arcon nem találta a labdával. Onnantól kezdve Oguntoye Viktória állt a debreceni kapuban, aki ugyancsak remek védésekkel járult hozzá, hogy végig lőtávolon belül maradt a Loki.

– Jó meccset játszottunk a győriekkel, megtaláltuk a védekezésük ellenszerét, és hátul is voltak jó momentumaink, Triffa Ágnes pedig ismét bizonyította klasszisát, így sokáig tudtuk velük tartani a lépést. Fel tudtuk venni a tempójukat, ennek köszönhetően az első félidő nagy részében talán még jobbak is voltunk.

Nem becsülték le őket

A kiváló hálóőr nem hallgatta el, hogy első játékrész utolsó tíz percére kissé elfogyott a lendület, épp ezért jókor jött a szünet, tudtak fújni egyet és rendezni a sorokat. Ennek ellenére az erő fogytával a második félidőben aztán szép fokozatosan kiütközött, hogy mélyebb és minőségibb kerete van a Győrnek.

– A második félidőben Tréfi sérülése után én álltam a kapuba, igyekeztem gyorsan felvenni a ritmust, és talán nem is vallottam szégyent a gólvonalon – szerénykedett a több nagy védést bemutató, apai nagyapja révén nigériai gyökerekkel is rendelkező 28 éves hálóőr. – Nem tették meg nekünk azt a szívességet a kisalföldiek, hogy lebecsülnek minket, Bajnokok Ligája ide-oda, nem pihentették a legjobbjaikat. A második félidőben jobban kijött a játékosállományok közötti különbség, ennek köszönhető, hogy a győriek okosan tartani tudták a 4-5 gólos differenciát.

Az mindenképp biztató, hogy sokáig tartottuk velük a tempót, ezt a ritmust kell minél hosszabb időre kitolnunk, hogy közelítsünk az élcsapatokhoz”

– vélekedett Oguntoye, akire a bajnoki mérkőzések mellett válogatott feladatok is várnak, hiszen a szlovák válogatott tagjaként áprilisban a svédekkel vívnak majd világbajnoki selejtezőt.

Szlovák színekben

– Úgy láttam, hogy sajnos minimális esélyem van a jövőben pályára lépni a magyar válogatottban, a szlovák kézilabda szövetségtől pedig évek óta kapacitáltak, hogy szeretnék, ha a színeikben védenék. Eddig mindig megköszöntem az érdeklődést, viszont tavaly az előbb említett okok miatt úgy döntöttem, elfogadom az újabb felkérést. Januárban már sikeresen vettünk egy vb-selejtezőtornát, áprilisban pedig a svédekkel játszunk majd. Természetesen a döntésemről azonnal tájékoztattam a klubot, ahol megértőek voltak, semmilyen akadályt nem gördítettek a pályára lépésem elé. A válogatottnál is kedvesen fogadtak, mindenben segítenek a lányok és a szakvezetők is – árulta el kiváló kapus.

MSZ


A szerdai, Győr elleni találkozón
Debrecen - Több mint 5500-an látogattak ki a szerda esti DVSC Schaeffler-Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzésre a Főnixbe, remek atmoszférát teremtve a csarnokban. Sajnos a hangulatba időnként belerondított egy-két felharsanó rigmus, amely jellemzően a vendégcsapatot és szurkolóit találta meg. Mive...

Szorossá tették a meccset
Debrecen - Az egész mérkőzés során egyenrangú partnere volt a DVSC Schaeffler a világhírű győri együttesnek. A Felhő Ferenc–Öcsi Tamás játékvezető-páros sípjelére indult a találkozó, a lelátón a kezdéskor több mint 5000 néző foglalt helyet a Főnix lelátóin, köztük a két együttes szurkolóival, aki...

DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO KC
Debrecen - A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 16. fordulójában a DVSC Schaeffler a Győr együttesét fogadta szerdán 18 órától a Főnix Csarnokban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 16. forduló DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO...