DVSC: a védekezés rendben, csak gólok kellenének

Akt.:
DVSC–FTC bajnoki labdarúgó-mérkőzés
DVSC–FTC bajnoki labdarúgó-mérkőzés - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Ferencváros elleni mérkőzésen jól „muzsikált” a Szatmári–Kinyik duó a Loki védelmének tengelyében.

Mint arról beszámoltunk korábban, gól nélküli döntetlent ért el a Nagyerdei Stadionban a DVSC vasárnap a Fradi ellen. A debreceniek több helyzetet alakítottak ki, mint fővárosi ellenfelük, azonban a kapu előtti gyámoltalanság következtében csak egy pontot sikerült begyűjteniük. Persze, nézhetjük a dolgok jó oldalát is, hiszen a Loki jobb volt, mint az FTC és a védekezése is jól működött. Ennek köszönhetően a hajdúsági belső védőt, Szatmári Csabát beválasztotta a forduló válogatottjába a sportnapilap, ahogyan csapattársát, Sós Bencét és a balmazújvárosi különítményt, Uzomát, Tamást, Ráczot és Harist is.

Meglepte a választás

– Meglepett, hogy beválasztottak a forduló csapatába, de természetesen nagyon örültem neki – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a 23 esztendős Szatmári.

Az én teljesítményem a csapat jó produkciójának köszönhető, a társak nélkül nekem sem ment volna jól a futball. Úgy éreztem, hogy meggyőzőbbek voltunk a Fradinál, de sajnos a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, ezért maradt el a nagyobb bravúr.”

– Hátulról úgy láttam a mérkőzést, hogy egységesek és fegyelmezettek voltunk, a meccs nagy részében mi kontrolláltuk a játékot, labdatartásból próbáltunk gyors kontrákat vezetni, ez gyakran sikerült is, ezúttal csupán a gólok hiányoztak. Azt nem tudom megmondani, miért teljesített a vártnál gyengébben az ellenfél, de vélhetően ebben nekünk is szerepünk volt. Azért nem volt könnyű dolgunk hátul, hiszen gyors, erős támadói vannak a Ferencvárosnak, akikkel gyakran meggyűlt a bajunk – mondta a futballista, akinek felvetettük, egészen jól megértik egymást a védelem tengelyében Kinyik Ákossal.

– Bár ez csak a második alkalom volt az élvonalban, hogy egymás mellett futballoztunk, azonban egyikünk sem ismeretlen a másik számára. Korábban fociztunk együtt a DVSC-DEAC-ban és az ifiben is Ákossal. Remélem, a jövőben még nagyobb lesz köztünk az összhang. A következő mérkőzésen erre nagy szükségünk is lesz, hiszen a Videotonhoz látogatunk szombaton. Biztos vagyok benne, a héten még inkább „ráfekszünk” a helyzetek értékesítésére az edzéseken, mert a fehérváriak ellen könnyen meglehet, hogy csak egy-két lehetőségünk adódik majd, azokkal kellene élnünk. Eszembe jut, vajon milyen szituációban, melyik csatárral találom majd legtöbbször szembe magam, próbálok készülni belőlük fejben, de a lényeg majd úgyis a pályán dől el szombaton este – mondta Szatmári.

HBN–TN


Debrecen - Tőzsér szerint meglátszik a Lokin, hogy más felfogásban kezdett el futballozni. Nem vallott szégyent, sőt jobban futballozott ellenfelénél a DVSC vasárnap est a Nagyerdei Stadionban, ám mivel a hazaiak nem tudták kihasználni helyzeteiket, meg kellett elégedniük a 0–0-s döntetlennel a F...

DVSC–FTC bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Debrecen - Ha a kapu előtt határozottabbak a debreceniek, megverhették volna a Ferencvárost a Nagyerdei Stadionban. A lendületbe jövő Ferencvárost fogadta a formálódó DVSC vasárnap este a Nagyerdei Stadionban, azaz valamivel nagyobb esélyt adtak a győzelemre előzetesen a fővárosiaknak a futballba...