DVSC: a drukkerek is vevők a helyi értékekre

Akt.:
Kedden este tartották a DVSC szezonnyitó szurkolói ankétját
Kedden este tartották a DVSC szezonnyitó szurkolói ankétját - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bizakodva tekintenek a megfiatalított Loki következő idénye elé.

A hétvégi bajnoki rajtot megelőzően szurkolói ankétot tartott a DVSC kedden este hattól a Nagyerdei Stadion Red&White sörözőjében. Sokan voltak kíváncsiak a szezonindító közönségtalálkozóra, tíz perccel a kezdés előtt úgy vadászták a helyeket a drukkerek.

A kivetítőkön a Loki legszebb góljaiból mutattak be egy kosárra valóval, a főasztalnál pedig a klub cégvezetője, dr. Róka Géza, a 61. születésnapját ünneplő Herczeg András vezetőedző, a két új kapus, Novota János és Nagy Sándor, illetve két ifjú tehetség, Sós Bence és Bíró Péter foglalt helyet.

Kedvcsinálónak levetítették a múlt szombati, Temesvár elleni, 4–0-ra megnyert edzőmeccs rövid összefoglalóját, a Loki-szimpatizánsok tapssal jutalmazták a „kisfilmet”.

Róka Géza visszatekintett a tavalyi, nem éppen sikeres bajnoki évre. Elmondta, be kellett látniuk, nem működött a külföldi vonal, így visszatérnek a már bevált „recepthez”, főként helyi kötődésű, fiatal játékosokra építenek az előttünk álló pontvadászatban, mely reméli, sikeresebb lesz, mint az előző.

Te megőrültél? Kellett ez neked? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel bombáztak a barátok és ismeretlenek, mikor elvállaltam a vezetőedzői posztot.

Erre mindig csak azt tudom felelni, lokálpatriótaként kötelességem segíteni a bajban. Jó érzésekkel tértem vissza a Loki élére, több hete dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb keretet alakítsuk ki a 2017/18-as bajnokságra. Volt több érkezőnk, de még mindig jó lenne igazolni, vannak kiszemeltjeim, és bár most össze kell húzni a nadrágszíjat, remélem, sikerül még egy két posztra igazolni – fogalmazott Herczeg András.

h455

Fotó: Derencsényi István

Novota János folyékony magyarsággal mesélte, szívesen jött a DVSC-hez, már évek óta figyelemmel kísérte a csapat szereplését, és bízik benne, segítségére tud majd lenni a gárdának. Nagy Sándor is magyarul nyilatkozott, és ő is kiemelte, örömmel választotta a Lokit, melynek sikeréért mindent meg fog tenni.

Sós Bence már most közönségkedvenc, ez érezhető volt, mikor felszólalt. – Vártam, hogy visszatérhessek, másfél évet töltöttem Mezőkövesden, hasznos időszak volt. Sok szép pillanatot szeretnék szerezni a cívisvárosi drukkereknek, bízom benne, közös erővel szép sikereket érünk el.

Pont jó elegy

Sok kérdéssel bombázták a jelenlévőket. Az egyik drukker arra volt kíváncsi, miért kell Ferenczi Jánost balhátvédként erőltetni. Herczeg elárulta, ő is tudja, hogy nem éppen ez a legjobb pozíció Ferenczinek, de jelenleg nincs jobb megoldás. – Laczkó Zsolttal próbáltunk megegyezni, de ez meghiúsult, jelenleg is tárgyalunk egy magyar játékossal, majd kiderül, mire jutunk – hangzott a vezetőedző válasza.

Egy szurkoló felvetette, nem esett-e át a ló túloldalára a gárda a tekintetben, hogy most meg már túl sok a fiatal. Róka úgy véli, nem, hiszen az ifjabbak mellett megtalálhatóak a keretben a rutinos focisták is.

an-1

Fotó: Derencsényi István

Volt, aki azt nem értette, miért nem tud a Loki egy gólerős csatárt „szerezni”. Elmondták, ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mert a külföldiek száma nem lépheti át a megengedett határt, a hazai piac pedig elég szűk, nem nagyon akad olyan játékos, aki megfizethető, és tudna is segíteni a DVSC-nek.

Felmerült az igény olyan edzésekre, melyekre a fanatikusok is kilátogathatnak. Herczeg kijelentette, szívesen látják a drukkereket, a hivatalos honlapon majd mindig megtalálható lesz, mely tréningekre várják az érdeklődőket.

A lepel is lehullt, fény derült rá, milyen lesz a jövőben a Debrecen hazai és idegenbeli meze. Az új szerelés elnyerte a jelenlévők tetszését.

d2

Fotó: Derencsényi István

Zárásként pedig Herczeg Andrást tortával köszöntötték születésnapja alkalmából.

HBN


Olvasói levél: Kell(ene) egy jó focicsapat Debrecennek is

Amikor 1954 nyarán a magyar labdarúgó válogatott a berlini vb-ről hazaindult vonattal, a hegyeshalmi vámellenőrzésnél szóltak a fináncok, hogy Pesten gondok vannak a németektől elszenvedett 3:2-es vereség miatt. A csapat tagjait Tatán letessékelték a vonatról és az edzőtáborba vitték, ahol a politikai vezetők megköszönték a tisztes helytállást, majd Mercedes autókkal egyenként valamennyiüket hazaszállították.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés