Dúskált a pénzben a díler – Borsod megyéig érnek a debreceni drogügy szálai

Akt.:
Nem maradt eredménytelen a házkutatás
Nem maradt eredménytelen a házkutatás - © Fotók: police.hu
Debrecen, Sátoraljaújhely - Immár hat gyanúsítottja van annak a kábítószerügynek, amelynek legújabb fejleményeiről csütörtökön számolt be a megyei rendőr-főkapitányság. A debreceni Ótemető utcából indult eset szálai Sátoraljaújhelyig, illetve Budapestig érnek, a napokban a zempléni városban kaptak el egy férfit, aki éppen kábítószert adott el egy másiknak. A házkutatás során a lakásából a tabletták és növényi származékok mellett nagy mennyiségű készpénz is előkerült.

Közel fél millió forint készpénzt számláltak meg a nyomozók annak a férfinak az egyik otthonában, aki éppen kábítószert értékesített, amikor tetten érték a rendőrök a Borsod megyei Sátoraljaújhelyen; a vásárló kezén is kattant a bilincs – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Az elfogás annak az ügynek a folyománya, amelyben a múlt héten egy, a debreceni Ótemető utcai kábítószer adás-vétel lefülelése jelentette a fordulópontot. A zem­pléni városban elfogott, és terjesztéssel gyanúsított férfi autójában tíz gramm kábítószergyanús fehér port, míg lakásában a pénz mellett 36 darab, szintén gyanús tablettát és növényi származékot találtak. A budapesti lakcímén végrehajtott házkutatás sem maradt eredménytelen: a 680 gramm marihuána és hasisgyanta mellett digitális mérleget és komoly mennyiségű pénzt foglaltak le a rendőrök, akik kezdeményezték a 29 éves férfi előzetes letartóztatását.

Mint arról beszámoltunk, március 16-án az Ótemető utcán fogtak el két férfit, otthonukból pedig kábítószergyanús tabletták, körülbelül 50 gramm növényi származék és -mag került elő. Másnap újabb két férfi került rendőrkézre az üggyel összefüggésben, náluk szintén 50 gramm marihuánát és a terjesztéséhez használt eszközöket találtak.

Az egyre messzebb vezető esetnek tehát összesen már hat gyanúsítottja van. Négy embert kábítószer terjesztés bűntettével, kettőt pedig birtoklás vétségével gyanúsít a rendőrség.

HBN
hirdetés