Durva kapusparádé volt az Újváros Szeged elleni meccsén

Akt.:
Paul Teodor
Paul Teodor - © Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – Hiába az esélyesebb rivális, egy pillanatig sem adták fel az újvárosiak.

Kifejezetten élvezetes küzdelmet hozott a Balmazújváros bajnoki találkozója a Szeged ellen szerdán este. A hajdú-bihariak nem adták könnyen a bőrüket, olyannyira, hogy a 9. minutumban a vezetést is átvették (6–5). Innentől kezdve pedig hosszú perceken át uralták a játékot, előfordult, hogy hárommal mentek (10–7). Aztán persze a szegediek sem hagyhatták ezt annyiban, fordítottak és magabiztosan, 28–25-re nyerték a derbit, ahogyan az várható volt.

Mégis, olyan vereséget szenvedett az Újváros, melyre büszke is lehet, küzdőszellemből jelesre vizsgáztak a kézisek. A szorosabb végeredmény kialakításában nagy szerepet vállalt magára az Újváros két kapusa, Paul Teodor és Pajkó László. Előbbi az első, utóbbi pedig a második játékrészben mutatott be bravúrokat, stabilitást adva ezzel Füzesi Ferenc alakulatának.

Élvezte mindenki

– Azzal a szándékkal indultunk neki az összecsapásnak, hogy egy jó meccset játsszunk a nagy Szeged ellen, olyat, melyet nem csak mi, hanem a közönség is élvezhet – azt hiszem, sikerült – vélekedett a Balmazújváros kapusa, Paul Teodor, aki nem volt magával maradéktalanul elégedett a találkozó után. – Nem védtem kifogástalanul, sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni a csapatomnak, viszont Pajkó Laci, aki helyettem beállt, szenzációs formában volt, neki is köszönhető, hogy csak három góllal kaptunk ki. Az ilyen derbik is motiválóak tudnak lenni, tanulhatunk a hibáinkból. Eddig jól alakul számunkra a bajnokság, az első két mérkőzést leszámítva szépen menetelünk, bízunk benne, egyre jobb formába kerülünk – fogalmazott a lefújás után a szlovák kézilabda-válogatott hálóőre, aki nemrégiben épült fel kéztöréséből.

Egy hét „pihi”

A nagy hajtás után egy kis szusszanó is jut az újvárosiaknak, akik legközelebb Magyar Kupa meccsen érdekeltek, október 7-én, szerdán este hattól Ózdón vendégszerepelnek, majd 10-én, szombaton 18 órától bajnokin a Gyöngyös otthonába látogatnak.

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő egyetlen hajdú-bihari gárda, a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK a tabella kilencedik helyén áll pillanatnyilag, két győzelmet aratott (a Balatonfüred és a Tatabánya ellen), egyszer ikszelt és négyszer alulmaradt.

HBNSporthírek


hirdetés