Duplázására készül a DHK

Duplázására készül a DHK
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az eddig remeklő hajdúsági gárda Romániában folytathatja bravúros menetelését.

A Debreceni Hoki Klub két erdélyi mérkőzéssel kezdi a hetet: előbb az ASC Corona Brasov otthonában lépnek jégre Berta Ákosék hétfőn 18:30–tól, majd másnap 19 órától a HSC Csíkszereda vár a cívisvárosiakra.

Esélyesek a debreceniek

A tabellára pillantva a többség a debreceniek sikerét várja mindkét meccsen. A bajnokságban jelenleg a második pozíciót foglalják el a veretlen hajdúságiak, háromszor a rendes játékidőt követően diadalmaskodtak, egyszer a ráadásban győzedelmeskedtek, míg a Fradi otthonában büntetőket követően ünnepelhettek Dmitrij Romanov tanítványai. A 13 pontot számláló együttes házi gólkirálya Danil Kaskov, az orosz légiós már ötször vette be a riválisok kapuját. Könczei Áron a gólpasszok kiosztásában jeleskedik, a 21 esztendős hokis neve mellett öt assziszt áll.
Ezzel szemben a csíkszeredaiak és a brassóiak is a táblázat hátsó régiójában foglalnak helyet. Előbbiek sereghajtók, mivel mindegyik bajnokijukat elvesztették eleddig, míg a hetedik helyezett sárga–kékek mérlege ötven százalékos (egy sikert és egy kudarcot számlálnak).
A DHK Brassó elleni bajnokija abból a szempontból is érdekesnek ígérkezik, hogy a legutóbbi szezonban negyeddöntőt vívtak egymás ellen az alakulatok a MOL Ligában, akkor a romániai egylet jutott tovább. Martin Saluga tavaly még a brassóiakat erősítette, de a nyáron Debrecenbe költözött, így a szlovák játékos immáron ellenfélként térhet vissza régi sikerei színhelyére.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek