Dumazenészek tábortűzi hangulattal – Bemutatkozik a Dumaswing

Kovács András Péter
Kovács András Péter - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A nyári egyik fellépésüket ellehetetlenítő lábdobra is írtak egy egyveleget.

Kőhalmi Zoltán nyitja szeptember 25-én a Lovardában a Dumaszínház soron következő programját, majd Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc zenés produkcióját, a Dumaswinget láthatja a közönség.

Népszerű slágereket is feldolgoznak a Dumaswing tagjai: Kovács András Péter gitározik, Janklovics Péter énekel és a loopert kezeli, s az általuk is tényleg valódi zenésznek tartott Illés Ferenc akusztikus gitárral biztosítja az igazi zenei élményt.

A dumaswingesek a Lovardába teljesen új dalokkal érkeznek: „Az elmúlt vasárnap spontán kibukott belőlünk egy tábortűzi blokk, amiről nem is tudtuk, hogy egyáltalán bennünk rejtőzik, úgyhogy arra lehet számtani, hogy a ’90-es évek legnagyobb slágereit elevenítjük majd fel. A nyári fesztiválokon volt egy-két olyan fellépésünk, amikor a velünk szemközti nagyszínpadon éppen a lábdobot állították be, teljesen ellehetetlenítve a mondandónkat, úgyhogy írtunk lábdobra is egy egyveleget, Trió lábdobra a címe, amit szintén előadunk Debrecenben” – avatott be a pénteki műsor részleteibe Kovács András Péter. Kőhalmi Zoltán nem tagja a Dumaswingnek, ne is számítsunk arra, hogy a bandával együtt nyomja majd. „Szerencsétlen Zolinak az a feladata, hogy az előzenekarunk legyen. Mivel zene után nehéz stand upolni, a nagy nevek is előttünk kénytelenek fellépni” – mondja Kovács András Péter.

HBN–SZL

Címkék: ,