DSZC-Eötvös DSE: pariban voltak a bajnokaspiránssal

Barnucz Gréta (balra) ütés közben
Barnucz Gréta (balra) ütés közben - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A debreceniek még egyenlítettek, ám a végén a rutinos DVTK magabiztosan nyert.

Az NB II-es röplabda-bajnokságban a hat győzelemmel álló DSZC-Eötvös DSE a hét győzelmet magáénak tudó Diósgyőri VTK együttesét fogadta az elmúlt fordulóban. A találkozó érdekessége volt, hogy mind a jogosan a bajnoki cím várományosának kikiáltott DVTK, mind az előzetesen hátrébb rangsorolt DSZC-Eötvös DSE veretlenül várta a rangadót a pontvadászat első körének utolsó fordulójában.

Kiélezett küzdelem

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és az előnyt a DVTK, és úgy tűnt, hogy a papírformának megfelelően a több NB I-et megjárt játékost felvonultató diósgyőriek papírforma-győzelmet aratnak. Azonban az eötvösös lányok néhány formás támadással jelezték, ők is meg szeretnék mutatni, hogy nem véletlenül nyerték meg játszmavesztés nélkül az utóbbi öt mérkőzésüket. Az előny fogyott, a debreceniek felzárkóztak, a szett végjátékához fej fej mellett érkeztek a csapatok. Három hajdúsági támadás is csak centiméterekkel szállt outra, így a rutinosabb vendégek nyerték az első játszmát.

A második részben kiválóan játszott a DSZC-Eötvös DSE, minden kezdőjátékos szerzett pontot, dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta és Vojth Ildikó fejenként ötöt-ötöt. A végjátékban a borsodiak kicsit közelebb kerültek, de így is megnyugtató debreceni győzelem lett a szett vége. A harmadik játszmában a mezőnyben egyre több labda pattant el vagy esett le a debrecenieknél, így ez a rész sima diósgyőri sikert hozott.

A negyedik etapban mindkét oldalon szép megoldásokat láthattak a mérkőzésre kilátogatók, a csapatok derekasan küzdöttek, végül a borsodiak vitték haza a három pontot (DSZC-Eötvös DSE–DVTK 1:3 (-21, 18, -16, -20).

A debreceniek legközelebb vasárnap 20 órakor játszanak az NB I-es Jászberény U21-es alakulata ellen idegenben.

HBN