DSC: új egyesület, új elképzelések

Akt.:
A képen Dávid László és tanítványa, Battai Sugár Katinka
A képen Dávid László és tanítványa, Battai Sugár Katinka - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Mindenki számára meg szeretnék adni a lehetőséget, hogy professzionálisan készüljön.

Van az úgy, hogy nem egyeznek a vélemények, és ha végképp nincs mit tenni, a folyamatos háborúskodás helyett jobb, ha különválnak a felek útjai. Megesik ilyen a sport világában is: ez történt a nyáron Debrecenben is; talán kevesen tudják, de több edző, illetve ifjú reménység is búcsút intett a Békessy Béla Vívó Klubnak, hogy a saját útjukat járják. Egyelőre a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületébe igazoltak, de hamarosan már új egyesületük színeiben, az Interfencing DSC színeiben versenyeznek majd.

Nő a létszám

– A nyáron hoztuk meg a döntést, úgy gondoltuk, más utat választunk, mivel nem egyeztek a szakmai elképzeléseink. Ideiglenesen a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületébe igazoltunk, folyamatos a kapcsolattartás a pesti anyaegyesületünkkel, de az edzéseket Debrecenben tartjuk. Már megalapítottuk az új klubunkat, az Interfencing DSC-t, ám hivatalosan majd jövő júniustól fognak a növendékeink annak a társulatnak a színeiben versenyezni. Öttagú edzői gárdánk van: dr. Szőke Csaba, Dezső Tibold, Nyisztor-Csáki Sándor, Tardi Ottó és én. A Hatvani István Általános Iskola tornatermében tartjuk a tréningjeinket, beszereztünk hét elektromos pástot, ráadásul csak nálunk van a városban vezeték nélküli rendszer. Jelenleg mintegy ötven-hatvan gyerekkel foglalkozunk, közöttünk sokan vannak, akik velünk tartottak, de többen nálunk kezdték el ezt a sportot. Fontos számunkra az utánpótlás-nevelés, s a 8-9 évesek mellett negyven fölötti vívókkal is foglalkozunk – tudtuk meg Dávid Lászlótól, akitől érdeklődtünk, vajon az elmúlt hónapok eredményei igazolni látszanak-e elképzeléseiket.

– Szerencsére nem volt törés a sportolók edzésmunkájában, folyamatosan tréningeztek, a körülményeink remekek, és ez meglátszik a különböző versenyeken nyújtott teljesítményen is. Mindenki számára meg szeretnénk adni a lehetőséget, hogy professzionálisan készüljön.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az összes növendékünkből profi válik, de a lehetőség adott”

– fogalmazott a tréner, akinek tanítványa, Battai Sugár Katinka például a felnőtt ob-n remekelt nemrégiben, majd egy németországi U17-es körversenyen bizonyított.

HBN