DSC-SI: jól tanulnak, jól sportolnak!

DSC-SI: jól tanulnak, jól sportolnak!
© Fotó: debrecenisportcentrum.hu
Debrecen – A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola elismerésben részesítette szakosztályonként a 2017-es év jó tanuló-jó sportolóit.

A díjakat csütörtök délután a Gyulai István Atlétikai Stadion tribünépületében Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, és Makray Balázs stratégiai és sportszakmai igazgató adták át – olvasható a DSC hivatalos oldalán. A díjátadón a válogatottal edzőtáborozó Pál Adélt édesapja képviselte.

A díjazottak egyéni sportágakban:

Atlétika: Klekner Hanga (edző: Géczi Gergő)

2014-ben ismerkedett meg az atlétikával, ezen belül is a rúdugrással. Nagyon ambiciózus, sikerre éhes versenyző. Kimagasló az edzéshez való hozzáállása, amit még a tanulással is megfejel. Idei céljai közé tartozik az U20-as világbajnokságon való sikeres helytállás, és a junior országos csúcsjavítás.

Cselgáncs: Gönczi Dorina (edző: Raus Tamás)

A Kinizsi Pál Általános Iskola 7.a osztályos tanulója, 4,8-es átlaggal. Ifjúsági magyar bajnok (40kg), nagyon szorgalmas és kitartó.

Műkorcsolya: Bikki Olívia (edző: Gyulai Györgyi)

Hat éves kora óta korcsolyázik, korosztályos Országos Bajnokságon bronzérmes, kitűnő tanuló.

Tollaslabda: Siska Emese (edzői: Borbély Sándor és Mátyus Tibor)

Az U15-ös Országos Bajnokságon és a Vízmű Kupán egyéniben és párosban egyaránt bronzérmet szerzett. 8. osztályos, iskolai tanulmányai során végig kitűnő volt.

Triatlon: Dobi Lili (edző: Pap Zsolt)

A gyermek korosztályban versenyez. Az Aquatlon, a Duatlon és a Triatlon Országos Bajnokságokon egyéniben és csapatban aranyérmes. Héraklész válogatott.

Úszás: Pál Adél (edző: Kovács Rita)

A Gyermek OB-n három aranyérmet szerzett, míg a Hosszútávúszó OB-n 3000 méteren nyert. Nagy jövő előtt áll a 2005-ös születésű versenyző, hiszen mind a tanulásban, mind a sportban tudatosan készül az előtte álló feladatokra.

Csapatsport:

Kézilabda leány: Csernyánszki Liliána (edző: Bujárszki Ádám)

2012-ben csatlakozott a Sportiskolához, és ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. Jobbkezes, irányító poszton játszik. Univerzális, rendkívül képzett, sokoldalú játékos, ha kell, még a kapuba is beáll. Edzéslátogatottsága és edzésmunkája példamutató. Kitűnő tanuló, szorgalma, kitartása példaértékű. A korosztályos serdülő válogatott kiválasztón kiválóan teljesített. Legjobb eredményei: U11-es Korosztályos Gyermekbajnokság Országos Döntő II. helyezés. U13-as Korosztályos Gyermekbajnokság Országos Döntő IV. helyezés.

Kézilabda fiú: Zalai Balázs (edző: Hegedüs Gábor)

Az Országos Döntőben második helyezést elért csapat jobbszélsője, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája kitűnő tanulója.

Kosárlabda leány: Száva Dorina (edzői: Kozák István és Szilágyi Zoltán)

Az U16-os DKA-DSI irányítója, jelenleg a Fazekas Mihály gimnázium diákja. Tanulmányai során mindig kitűnő volt.

Kosárlabda fiú: Holléry Balázs (edző: Sarkadi Ferenc)

Az 2003-as korosztályú csapat kapitánya. Az Országos Döntőben ötödik helyen végzett együttes egyik alapembere. Szorgalmas, megbízható és igazi vezér. Tanulmányi átlaga: 4,7

Labdarúgás: Somogyi Bercel (edző: Selyem Nándor)

Kiemelkedően jó és szorgalmas kapus, korcsoportjának csapatkapitánya, emellett a futsalcsapatnak is erőssége.