DSC-SI: hibátlan mérleggel tornagyőzelem Orosházán

DSC-SI: hibátlan mérleggel tornagyőzelem Orosházán
© Fotó: debrecenisportcentrum.hu
Debrecen – A DSC-SI két kézilabdacsapattal vett részt a békés megyei városban hetedik alkalommal megrendezett utánpótlástornán.

A kézilabdás seregszemlén harminc egyesület nyolcvan leánycsapata lépett pályára, hét korosztályban. A DSC-SI a 2006-os születésűeknél volt érdekelt, ahol tíz együttes küzdött meg az érmekért. A csoportmeccsek során a Bujárszki Ádám által irányított ,,A” csapat magabiztos győzelmeket aratott az Orosházi NKC (14-8), a Pécsi SN-ZRT (15-10), a Hódmezővásárhelyi LKC (17-7) és a Békés NKTE (17-11) ellen. A döntőben a másik csoport győztese, a Kézilabda Szeged SE sem tudta megnehezíteni a DSC-SI dolgát, sőt, a lányok épp a Tisza-partiak ellen érték el a legnagyobb arányú sikerüket (20-8). Külön öröm, hogy a torna legjobb kapusának a DSC-SI hálóőrét, Buti Rékát választották meg.

Csapattagok: Bene Dóra, Buti Réka, Tóth Jázmin, Csizmadia Anna, Tokai Nadin, Solymosi Zsófi, Vincze Viktória, Hajzer Hanna, Soós Lilla, Ratalics Luca, Köteles Rebeka, Leskó Dorka, Krajcsovics Kira, Gali Tímea, Bristyán Dorina.

„Nagyon hasznos utánpótlás tornán mérethettük meg magunkat. Tesztelhettük a tudásunkat más régióban versenyző csapatokkal szemben. Összességében a döntőben nyújtottuk a legjobb teljesítményünket. Igazi csapatjátékot mutatva magabiztosan győztük le a jó képességű szegedi csapatot” – értékelt a torna után Bujárszki Ádám edző.

A „B” csapat (edző: Pinczés-Láng Emese) a 10. helyen végzett.

Forrás: debrecenisportcentrum.hu