Drogterjesztő láncolatot számoltak fel Hajdú-Biharban és Csongrádban

Akt.:
Debrecen, 2014. június 6., péntek (MTI) – Felszámoltak egy olyan hazai terjesztőláncolatot, amely Szerbiából Csongrád megyébe csempészett kábítószert értékesített Hajdú-Biharban.

Négy kábítószer-kereskedőre csaptak le a nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek közreműködésével – közölte Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az összehangolt akcióban a TEK szerda este Csökmőn elfogta a 32 éves S. Istvánt, aki nem sokkal előtte nagyobb mennyiségű marihuánát vásárolt. A férfi a gyanú szerint a kábítószert egy 25 éves tetétleni és egy 27 éves berettyóújfalui lakosnak akarta eladni – a TEK ezután Tetétlenen elfogta Cs. Róbertet, a nyomozók pedig Berettyóújfaluban P. Attilát. Kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindhármukat őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Dobó Dénes beszámolt arról is, hogy a TEK Cs. Róbert lakásán elfogta a 42 éves kabai Sz. Zoltánt is, aki a gyanú szerint S. Istvántól drogot vásárolt. A nyomozók kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök ezután Berettyóújfaluban és Sárrétudvariban elfogtak négy embert, akik a kézre kerített terjesztőktől megszerzett kábítószert fogyasztották.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által megkezdett akció csütörtökön Szegeden folytatódott: a TEK bevetési egységei a 24 éves P. Szabolcs helyi lakost fogták el, aki a megalapozott gyanú szerint a Szerbiából beszerzett kábítószerből S. Istvánnak többször adott el nagyobb mennyiséget továbbértékesítésre. A nyomozók a nála tartott házkutatás során kábítószergyanús növényi származékot, fehér port, tablettákat, valamint a kiadagoláshoz szükséges eszközöket, digitális mérleget és méretre vágott alufóliát találtak és foglaltak le. P. Szabolcsot kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

– MTI –