Drogtanya: A jegyző nem szórakozik

Debrecen – A lefoglalt kábítószerek egy típusa nők megerőszakolásához is használatos.

A módjában álló legszigorúbb szankciót alkalmazva, egy évre bezáratja a jegyző azt a Diószegi úti szórakozóhelyet, ahol februárban és most hét végén is kábítószeres buli zajlott – értesült a Napló kedden a polgármesteri hivataltól. A határozatot kedden személyesen kézbesítették volna, de nem volt, aki átvegye, így postázták. Megjegyzendő: ilyesmire évek óta nem volt példa a városban.

A rendőrök február végén negyvenhat, vasárnap pedig tíz olyan személyt állítottak elő a Motoros Tanya nevű szórakozóhelyről, akik szervezetében a gyorsteszt marihuana és amphetamin-származékokat jelzett. Információink szerint a hét végén a tévéből ismert botrányhőst és előadót, Fekete Pákót is elvitték a rendőrök. Ő maga sajtónyilatkozataiban tagadta a kábítószerfogyasztást.

A nyomozók a szórakozóhelyen több fiola Ginát is lefoglaltak. Ezt a színtelen, szagtalan, folyékony kábítószert az éjszakában – némi iróniával – csak randidrognak nevezik, mivel nők italába keverve egyszerre szolgál vágyfokozóként és okoz emlékezetkiesést. A rendőrök tudnak olyan esetről, amikor Ginát használva erőszakoltak meg lányokat, de Hajdú-Biharban az elmúlt évben nem történt ilyen eset.

Heten ismételtek

Egyelőre nem lehet tudni, hogy honnan vásárolták azokat a kábítószereket (Ginát, amfetamin-származékokat), amelyeket vasárnap foglaltak le a rendőrök egy debreceni szórakozóhelyen. A Motoros Tanyán már február végén is rajtaütöttek. A két bulira egyaránt csak előzetes telefonos bejelentkezés alapján lehetett bejutni.

– A most előállított tíz személy közül héttel a tél végi akció során is intézkedtünk – tudtuk meg dr. Juhászné Kiss Katalin rendőrségi szóvivőtől. Az őrnagy közlése alapján vasárnap a hely üzemeltetőjét – egy 30 év körüli, büntetlen előéletű hajdúnánási nőt – is meggyanúsították kábítószerrel való visszaéléssel.

 Bezárás, engedélymegvonás

Amennyiben egy vendéglátóhelyen kábítószerrel való visszaélés történik, a jegyző a nyomozóhatóság kezdeményezésére intézkedhet arról, hogy az üzletet a büntető- vagy szabálysértési eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évre bezárja. Ha a bűncselekményt vagy a szabálysértést a bíróság vagy valamilyen hatósági határozat jogerősen kimondja, úgy a jegyző a működési engedély visszavonja. Mindezeket nem a kereskedelmi jogszabályok, hanem egy, a szervezett bűnözésről szóló 1999. évi törvény foglalja magában. 

 

HBN – RaL

Kapcsolódó cikkeink:

Nézze meg, hol tartották a kábítószeres bulikat!

Debreceni drogbuliból vitték el Pákót

Újabb kábítószeres buli Debrecenben