Magyarország

2008.04.07. 06:58

BKV-Sztrájk- Közlekedési káosz várható a fővárosban

<p>Budapest - Leáll hétfőn délelőtt a tömegközlekedés Budapesten, miután nem tudott megegyezni a BKV a szakszervezetekkel. A sztrájk hétfőn üzemkezdettől délután 1-ig tart.</p>

A vasárnap délutáni tárgyaláson a munkabeszüntetés alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásokról sem tudtak megállapodni. A közlekedési társaság azt szerette volna, hogy a felszíni járművek fele közlekedjen, ezt a szakszervezetek elutasították. Az érdekképviseletek az éjszakai járatokat közlekedtették volna a sztrájk idején, ezt viszont a BKV nem fogadta el.

Alig néhány BKV-járat közlekedett hétfőn a kora reggeli órákban Budapesten. A nappalra érkező járművezetők reggel hat óra körül mentek be a munkahelyüktre és döntöttek arról, hogy felveszik-e a munkát vagy sem. Ennek összesítését most végzi a sztrájkot meghirdető Városi Tömegközlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnökhelyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: a hétfő kora reggeli helyzet szerint összesen 1-2 busz, 7-8 villamos, valamint a gödöllői HÉV vonalán 3 szerelvény indult el. Gulyás Attila szerint valószínűleg a nappalos dolgozók munkafelvételének összesítése után sem lesz változás a kora reggeli helyzethez képest, vagyis a fővárosban csak néhány BKV-járat fog közlekedni.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Nyugati téri metrókijáratot lezárták. A kifüggesztett tájékoztató szerint 13 órától indul újra a közlekedés. A 4-6-os villamos megállójában körülbelül tíz ember mindig várakozott. Semmilyen tájékoztatás nincs a sztrájkról, csakúgy mint a pályaudvar melletti buszállomáson sem.

A Keletinél és a Blaha Lujza téren a 7-es, 73-as, 173-as és 78-as buszmegállókban 10-15 ember várakozott hétfőn kora reggel. Ezek a járatok azonban nem közlekedtek. A Moszkva térről induló villamosok, mint az 56-os és a 61-es, szintén nem jártak - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A nagyobb csomópontokban és forgalmasabb utakon - a rendőrség vasárnapi bejelentésével megegyezően - rendőrautók és egyenruhások figyeltek a közlekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!