Droghelyzet: hogy a tanárok is képbe kerüljenek

Debrecen – Egy debreceni középiskolában tartott előadást tanároknak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

A Sírius Gazdasági és Informatikai Szakiskolában tantestületi értekezletet tartottak 2016. január 25-én, amelynek témája a kábítószer-fogyasztás felismerése, megelőzése, az ilyen esetek szakszerű kezelése, valamint a pedagógusok ezzel kapcsolatos jogai és kötelezettségei volt.

A rendőrséget Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője képviselte. Az alezredes tájékoztatta a jelenlévőket a megyei kábítószer-bűnözés aktuális helyzetéről, a fiatalok kábítószerfogyasztási szokásairól és a felismerés, valamint az oktatási intézmény keretein belül történő megelőzés lehetőségeiről. Szó esett még a drogfogyasztással összefüggő cselekmények büntetőjogi szabályozásáról, a büntetőeljárás menetéről, valamint az elterelés jogintézményének lehetőségeiről. A résztvevők megbeszélték a gyermekvédelmi törvényből fakadó jelzésadás fontosságát is.

A szervezők célja a konzultációval az volt, hogy az iskola tanárai a megszerzett ismertek alapján hatékonyabban felismerjék az intézményükben előforduló eseteket és ezáltal a diákok érdekében gyorsabban segítséget kérjenek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés