Drákói ítélet született a gázszerelők ügyében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Dabreven – A Debreceni Törvényszék januári, elsőfokú ítéletével szemben, mely H. N. elsőrendű és M. A. másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett vesztegetés elfogadása miatt 6–6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a végrehajtást 2 év próbaidőre felfüggesztve, a Debreceni Ítélőtábla letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a két férfit.

Emellett dr. Elek Balázs büntetőtanácsa 2-2 év közügyektől eltiltásra is ítélte a vádlottakat, továbbá az előzetes mentesítésüket is mellőzte – vagyis büntetett előéletűnek számítanak majd.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak, akik a Tigáz alkalmazásában álltak, 2012 májusában egy debreceni helyszínen gázmérőt ellenőriztek. Azt követően, hogy a szerelési és adminisztrációs munkákkal végeztek, a lakás albérlője elpanaszolta, hogy a tulajdonossal folyamatos pénzügyi vitái vannak, ezért felvetette, hogy 50 ezer forintot kér tőle arra hivatkozva, hogy ennyi pénzzel intézte el, hogy a sérült órát a gázszolgáltató szerelői ne vigyék el. Miután az ajánlatot a vádlottak helyeselték, az albérlő segítséget ígért a másodrendű vádlottnak egy személyes ügy elintézésében. Néhány nap múlva az albérlő feljelentést tett a nyomozó hatóságnál. Amikor a szerelők megjelentek az ingatlannál, az albérlő átadta nekik az 50 ezer forintot.

A szolgálati autóval távozó vádlottakat néhány utcával távolabb igazoltatták a rendőrök és megtalálták a pénzt is.

A két szerelő tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tegnapi döntése jogerős.

HBN








hirdetés