Helyi közélet

2015.02.13. 14:09

Pénzért mentek a dohányboltba

Debrecen - Fegyház várhat rablás kísérlete miatt a két férfire.

Debrecen - Fegyház várhat rablás kísérlete miatt a két férfire.Fegyveresen elkövezett rablás kísérlete miatt emelt vádat egy debreceni férfi és ismeretlen társa ellen a Debreceni Ügyészség. Vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a vádlott közügyek gyakorlásától való eltiltását indítványozta. Indítványt tett továbbá arra is, hogy a férfi előzetes letartóztatását a bíróság tartsa fenn, valamint a nyomozás során lefoglalt gáz riasztó fegyvert kobozza el.

Pénzt kértek, elmenekültek

A 26 éves debreceni férfi és ismeretlen társa 2014. január 27-én kora délután Debrecen egyik dohányboltjába belépve, arcukat sötét maszkkal és sállal eltakarva, fegyvernek látszó tárgyat fogtak az eladóra, akit megfenyegettek és tőle pénzt követeltek. Erre az eladó működésbe hozta a riasztórendszert. A vádlott feltételezte, hogy a sértett megnyomta a „pánikgombot”, rá is kérdezett és nemleges választ kapott. Ekkor a vádlott és társa az üzletből futva elmenekült. A vádlottat tavaly augusztus 12-én elfogták, két nappal később előzetes letartóztatásba tették. A nála tartott házkutatás során megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó pisztolyt, azt lefoglaltak. Társa kilétét nem sikerült a nyomozás során felderíteni – tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit, főügyész.

HBN


Debrecen - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást azzal a 26 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint eddig ismeretlen társával együtt megpróbált kirabolni egy Nemzeti Dohányboltot Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában