Döntőben a DEAC kosarasai, de a kézisek és a focisták is remekeltek

Döntőben a DEAC kosarasai, de a kézisek és a focisták is remekeltek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Tarolt Oroszlányban a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, így két év után ismét bajnoki döntőt játszhat a csapat. A Debreceni Egyetem két labdarúgócsapata, a DASE és a DEAC is nyert a hétvégén.

Kosárlabda

A döntőbejutásért folytatott párharc második mérkőzésén a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az első találkozóhoz hasonlóan magabiztos előnyt épített ki a félidőig. Az oroszlányiak nagyot küzdve visszajöttek a meccsbe, de hiába, a végjátékban a hajdúságiak maradtak higgadtabbak, s 16 pontos győzelmet arattak. Két év után újra bajnoki döntőt játszhat a Debreceni Egyetem együttese, így már csak egy lépésre vannak a hőn áhított feljutástól.

– Fantasztikus környezetben játszhattunk, remek hangulatban, jó, hogy a másodosztályban ilyen rangadók vannak. Véleményem szerint mindkét csapat megérdemelné az első osztályt. Igazi playoff-meccs volt rengeteg hibával, nem játszottunk igazán jól, sok volt az eladott labdánk, és nem tudtuk uralni a festéket úgy, mint a hazai meccsen. A győzelmünk annak köszönhető, hogy mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, átlendítve ezzel a holtponton – értékelt Berényi Sándor edző.

OSE Lions – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 65-81

Mindeközben elkezdődött Miskolcon a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság (MEFOB) négyes döntője is, ahol a fináléban a Debreceni Egyetem női és férfi csapata is játszik.

A vasárnapi játéknap második női mérkőzésén a Debrecen 14 pontos sikert aratott a Szeged felett. Mindkét csapat nagyon keményen küzdött, eleinte a Szeged vezetett, a debreceniek pedig rendre egyenlítettek. A második félidőben viszont már a cívisvárosiak kerültek fölénybe.

– Álomkezdés után magunkat lassítottuk le, így hátrányba kerültünk. Szünetben rendet tudtunk tenni a fejekben, s sikerült sok faultot kiharcolni. Ennek, valamint annak köszönhettük a fordítást, hogy a második félidőben megnyertük a lepattanó harcot – mondta a mérkőzésről Kovács Imre edző.

Debreceni Egyetem – USC Szeged 59-45

A debreceniek férfi csapata is győzelemmel indította a tornát az Eger gárdája ellen. A záró szakasz közepén 16 ponttal ellépő debreceniek végül 8 pont különbséggel verték a végig harcoló egri legénységet.

EKE Eger – Debreceni Egyetem 66-74

Labdarúgás

Győzelemmel zárta a fordulót a DEAC a Hajdúszoboszló ellen, így sikerült megőriznie az első helyét a tabellán – igaz, csak egy pont a csapat előnye, így a hátralévő három mérkőzés még tartogathat izgalmakat az együttes számára. Főleg, hogy legközelebb a DEAC épp a második helyen álló Nyíradonnyal küzd meg.

DEAC – Hajdúszoboszlói SE 3-0

A DASE vasárnap lépett a pályára, és igazi gólzáporos mérkőzésen győzte le a bent maradásért küzdő téglásiakat.

– Három nehéz mérkőzésünk van még hátra, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ezekből – fogalmazott Dér István.

DASE – Téglási VSE 7–0

A megye II-ben a DEAC II. a dobogós hely eléréséért küzdött, ám ezúttal nem sikerült elérni a célt. A Bárándot nem tudták legyőzni, és három fordulóval a bajnokság vége előtt a debreceniek a tabella hatodik helyét foglalják el.

Báránd KSE – DEAC II. 3-1

Kézilabda

A szezon utolsó mérkőzésén a DEAC kézilabdásai a Hajdúböszörmény csapatát fogadták hazai pályán. A debreceniek az őszi találkozón nagy csatában kerekedtek felül az ellenfelükön, ezzel megszerezve a két pontot. Bár az idei bajnokság már rég eldőlt, a cél most is a győzelem volt, ami össze is jött nekik. A mérkőzést követően tartották az ünnepélyes bajnokavatást és az éremátadást.

DEAC – Hajdúböszörményi TE 30-20

– Debreceni Egyetem –