Döntőbe jutottak a Gladiátorok

Döntőben a Gladiátorok
Döntőben a Gladiátorok - © Fotó: Pallagi Péter
Debrecen – A Debrecen Gladiators 40-14-re nyert a Zala Predators ellen hazai pályán, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének elődöntőjében.

A Gladiátorok már az első negyedben dűlőre akarták vinni a dolgot. Molnár Gábor irányító két TD-passzt is adott: az elsőt Szép Gábor váltotta egy hatpontosra, míg a másodikat Sztányi Tibor kapta el a végzónában. Ekkor még csak az első játékrész felénél jártunk, utána pedig a Debrecen válogatott futója, Roják Richárd megszerezte karrierje századik touchdown-ját. És, ha már egy üzlet beindul Roják 101. TD-jét is megfutotta. Szép Gábor az első három hatpontosnál berúgta az extrát, így a hazaiak 27-0-ra vezettek az első negyedet követően.

A Zala Predators a második negyedtől kezdett ébredezni, hiszen két touchdown-t is összehozott, amellyel közel került a Gladiátorokhoz. Azonban az utolsó játékrészben a cívisek eldöntötték a találkozót. Először Molnár Gábor 1 yardról vitte be a labdát az end zone-on belülre, majd Szép Gábor értékesítette az extrát. Végül a védelemnek is sikerült pontokat szereznie az összecsapáson, miután a Zala irányítójának átadását Sőrés Gergő lopta le a levegőből és a játékszerrel vissza tudott futni a végzónába.


Fotó: Pallagi Péter ©

„Nagyon jól sikerült az első negyed, de utána egy kicsit leültünk” – értékelte a meccset Szűcs Botond, a Debrecen Gladiators edzője. – „A meccs végére viszont megjött ismét a lendület és eldöntöttük a továbbjutást. Az offense annak ellenére, hogy egy kicsit gyengélkedett a második negyedben, szerintem jól teljesített. Ahogy a meccs előtt említettem, ezúttal is a védelem nagy különbséget jelentett a két csapat között. A támadósorban viszont az offense-falunk a Divízió II-ben félelmetes erőt képvisel. A Zala ellen is dominált és szerintem a döntőben is dominál majd. A fináléban pedig egyértelműen a győzelem lesz a célunk!”

Ezzel a sikerrel a Debrecen Gladiators bejutott a MAFL Divízió II. döntőjébe, ahol a Szekszárd Bad Bones-szal csap majd össze. A mérkőzést július 11-én 13.30-tól rendezik a budapesti Elektromos Pályán.

– Debrecen Gladiators –


Tények

Debrecen Gladiators-Zala Predators 40-14 (27-0, 0-7, 0-7, 13-0)
Pontszerzők
: Roják Richárd 2 TD, Molnár Gábor, Sőrés Gergő, Szép Gábor, Sztányi Tibor 1-1 TD, Szép Gábor 4 XP, illetve Lőke Dániel 2 TD, Orsós Attila 2 XP.
hirdetés