Döntetlennel rajtolt a Balmazújváros

Döntetlennel rajtolt a Balmazújváros
© Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – Belényesi Miklós szerint a narancsmezes alakulat többet tett a sikerért, mint a frissen feljutott rivális.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Budaörs ellen kezdte meg az NBII 2015–2016–os szezonját szombaton. A két fél Csákváron feszült egymásnak, mivel a pályabejárást követően a Magyar Labdarúgó Szövetség több hiányosságot (nem volt elegendő sajtó–és ülőhely) is felfedezett az újonc stadionjában. Az összecsapás 1–1–es remivel zárult, a vendégek Belényesi fejesével szerezték meg a vezetést, a budaörsiek a 91. minutumban Menyhárt Attila lövésével egalizáltak. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy az első játékrészben a hajdúságiaknál Virág Aladár büntetőt rontott.

Jobbak voltak

– Úgy gondolom, nem született reális végeredmény, hiszen jobb teljesítményt nyújtottunk, közelebb álltunk a győzelemhez – vélekedett az Újváros gólszerzője, Belényesi Miklós, aki legutóbb tavaly novemberben volt eredményes a másodosztályban, ekkor a Zalaegerszeg otthonában duplázott. A 32 esztendős labdarúgó neve mellett a legutóbbi idény végén mindössze három találat szerepelt, de meg kell említeni, hogy a bajnokság második felét súlyos sérülés (térdszalagszakadás) miatt kihagyta. – Ahogy szokták mondani egy támadót a góljai minősítik. Természetesen örültem annak, hogy a hétvégén bevettem a Budaörs kapuját, de még boldogabb lettem volna, ha begyűjtjük a három pontot. Igazából konkrét célt nem tűztem ki magam elé a gólok számát illetően, ellenben kétszámjegyű mennyiség elérése esetén elégedett lennék – fogalmazott a játékos.

Remek átigazolások

A Balmaz kezdőcsapatában Gazsi Tamás, Varga Kevin és Nagy Kevin személyében három nyári szerzemény kapott bizonyítási lehetőséget, a csatár az újoncokról és a csapategységről is véleményt formált. – A felkészülés folyamán összerázódott az együttes, könnyen ment az érkezőknek a beilleszkedés. Jól sikerültek az igazolások, ugyanis olyan emberek szerződtek a Balmazújvárosba, akik egytől–egyig valódi erősítést jelentenek – osztotta meg álláspontját Belényesi.

Az Újváros legközelebb hazai környezetben lép pályára a bajnokesélyes Mezőkövesd ellen, a találkozó szombaton 17:30–kor kezdődik.

HBN–BÁSporthírek


hirdetés