Donald Trump támogatottsága magasabb, mint Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában

Donald Trump támogatottsága magasabb, mint Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában
© Fotó: AFP
Washington – Donald Trump amerikai elnök támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában – adta hírül a Newsweek című lap a Rasmussen Reports közvélemény-kutató csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérését ismertetve.

A Rasmussent a lap az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató intézménynek minősíti, megjegyezve, hogy a 2016-os elnökválasztás idején a legpontosabb, a valóságot a legjobban megközelítő adatokat mutatott fel. A 2003-ban létrehozott Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézetet az Egyesült Államokban konzervatív beállítottságúként tartják számon.

A legújabb felmérés tanúsága szerint Donald Trump republikánus párti elnök jelenleg népszerűbb, mint 2016 őszén, választási győzelme idején volt. Támogatottsága a megkérdezettek körében 50 százalékos, 5 százalékkal magasabb, mint demokrata párti elődje, Barack Obama elfogadottsága volt elnöksége ugyanezen periódusában.

Az adatok szerint az 50 százalékos támogatottságon belül 35 százalékos azok aránya, akik “nagyon erőteljesen” egyetértenek Donald Trump politikájával. Az elnököt ugyanakkor a megkérdezettek 41 százaléka utasítja el.

A Rasmussen megállapította: az elnök népszerűsége különösen a republikánus táborban erősödött. A valószínűsíthetően republikánus szavazók 64 százaléka úgy nyilatkozott: amikor az országot érintő fontos kérdésekről van szó, álláspontjuk nagyon közel áll az elnökéhez.

A felmérés szerint Donald Trump az elmúlt időben folyamatosan növelte népszerűségét. Nyolc hónappal ezelőtt még a megkérdezetteknek csupán 40 százaléka támogatta őt. A kutatást 1500 ember megkérdezésével végezték, a hibahatárt a közvélemény-kutató 2,5 százalékosra becsülte.

Barack Obama elfogadottsága elnökségének második esztendejében stabilan 40 százalék alatti volt.

– MTI –


Fotó: AFP
Washington - Donald Trump amerikai elnök csütörtökön ismét amerikai médiumokat támadott, Twitter-bejegyzésében ezúttal az MSNBC televízió reggeli magazinját és a CNN hírtelevíziót vette célkeresztjébe. Miközben a republikánusokhoz közelálló és magát az elnököt alig-alig bíráló Fox televíziót dics...

Donald Trump
Washington - Donald Trump amerikai elnök augusztus 1-jén levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől - közölte csütörtökön a washingtoni Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders. A szóvivő nem közölt részleteket a levél tartalmából, de leszögezte: "a két vezető közötti levélváltások cé...

Donald Trump
Washington - "Türelmetlenül vár egy újabb találkozót Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - írta csütörtöki Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök. Mikroblog-bejegyzésében az elnök kitartott amellett, hogy a Helsinkiben hétfőn tartott amerikai-orosz csúcstalálkozó sikeres volt, s ezt csak a...