Dombit meglepte a portugál henger

Dombit meglepte a portugál henger
A Loki játékosa szorosabb küzdelmet várt a Portugália–Észak-Korea találkozón.

A hétfői nap nyitómérkőzésén, a G csoport második fordulójában Portugáliaés Észak-Koreatalálkozott és megszületett a vb eddigi legnagyobb különbségű győzelme. A luzitánok alapos verést mértek a Nép csapatára: Ronaldoék 7–0-ra verték az ázsiai együttest. A gólesőt hozó összecsapást a DVSC-TEVA rutinos szélsője, Dombi Tibor véleményezte.

Minden gól lett

– Természetesen, mint mindenkit, engem is meglepett a portugálok ilyen különbségű sikere – nyilatkozta a Kicsi becenévre hallgató labdarúgó. – Elvégre amelyik csapat kijut a világbajnokságra, az már tudhat valamit. A mai futballban nincsenek ilyen nagy különbségek, de a koreaiak a végére teljesen szétestek.

Látszott, hogy – kis túlzással – amelyik labda az ázsiai kapu felé ment, az gól lett. Pedig az első félidőben semmi nem utalt az események ilyetén alakulására, sőt, amikor kimaradtak a kezdeti portugál ziccerek, arra gondoltam, ez bizony még visszaüthet… – ismerte el Dombi. A játékos úgy véli, a későbbiekben szinte lehetetlen lesz megjósolni, ki lesz a befutó.

Nehezebb lesz megtippelni, mint a lottószámokat

– A világbajnoki meccsek végkimenetelét lassan olyan nehéz lesz megtippelni, mint a lottószámokat. Bárki megverhet bárkit, sokszor csak a pillanatnyi forma dönt. Az egyenes kieséses szakaszra ez még inkább igaz, lehet, hogy az a csapat, amelyik egyik nap brillírozik, az öt nap múlva hatalmasat botlik.

Számomra remek példa erre a német gárda, amely sziporkázott Ausztrália ellen, majd a szerbeknek még büntetőből sem tudott gólt lőni. De nagyon kellemes meglepetés például Mexikó válogatottja, amely igen szimpatikus játékkal verte meg simán a franciákat – sorolta a példákat a középpályás.

Dombi elmondta, hogy a hollandoknak és a braziloknak szurkol a vébén, ez a két nemzeti tizenegy eddig hibátlanul teljesít, de egyáltalán nem biztos, hogy az aranyéremért vívott harcba is beleszólhat. – Minden előfordulhat, ahogyan annak az ellenkezője is – vontuk meg a mérleget a világbajnokságról Dombi Tiborral.

HBN-TN