Dohányt, cigarettát és alkoholt foglaltak le a debreceni pénzügyőrök

Akt.:
Dohányt, cigarettát és alkoholt foglaltak le a debreceni pénzügyőrök
© Fotók: NAV
Debrecen, Kismarja – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan jövedéki terméket találtak három kismarjai ingatlanon. A dohány- és alkoholterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt eljárás indult.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy lakóingatlant ellenőriztek Kismarján, ahol 1 500 doboz csempészcigarettát, 100 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket, illetve több mint 35 kilogramm fogyasztási dohányt találtak, összesen több mint ötmillió forint értékben. A jövedéki termékek tulajdonosa elmondta, hogy ő csak szívességből tárolta azokat és arra várt, hogy egy számára ismeretlen személy elszállítsa.

Ugyanebben az időpontban egy másik kismarjai ingatlant is átvizsgáltak a debreceni pénzügyőrök. A lakóház nappalijában lévő szekrényből 14, zacskóba csomagolt, 6 kilogramm, félmillió forint értékű fogyasztási dohányt találtak. A ház tulajdonosa a dohánytermék származását nem tudta igazolni, azt mondta, hogy Debrecenben vásárolta őket a piacon.

nv-1Fotó: NAV

A pénzügyőrök megjelentek egy harmadik kismarjai háznál is, ahol az étkezőasztal széthúzható asztallapjai közti tároló rekeszben hét, zacskóba csomagolt, több mint három kilogramm adózatlan fogyasztási dohányt találtak, 250 ezer forint értékben. A dohánytermék tulajdonosa a jövedéki bírság összegét a helyszínen megfizette.

A pénzügyőrök a megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– NAV –


Budapest - Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet a gépeikbe, amelyen keresztül az adóhivatal nyomon követheti az automaták forgalmát, a határidő lejárta után a hivatal megvizsgálja, hogy kapcsolatban van-e az infor...