Dohánnyal tömött garázs Nyíracsádon

Akt.:
Lefoglalták a dohányt
Lefoglalták a dohányt - © Fotó: NAV
Nyíracsád – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy nyíracsádi ingatlanon mintegy 70 kilogramm vágott dohányt és 2 kilogramm szárított dohánylevelet foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei – a rendőrség értesítése alapján – átvizsgáltak egy nyíracsádi ingatlant, ahol a garázsban a földre szórva, ömlesztett állapotban több mint 70 kilogramm vágott fogyasztási dohányra, emellett még zsákokban tárolva több mint 2 kilogramm szárított dohánylevélre bukkantak az ellenőrzést végzők. A lakóház tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy ő csak a zsákok őrzésével volt megbízva, az előkerült dohánytermék eredetét illetve, adózott voltát igazolni nem tudta.

Közel 1 millió forint értékű vágott dohányt és dohánylevelet találtak | Fotó: NAV Közel 1 millió forint értékű vágott dohányt és dohánylevelet találtak | Fotó: NAV ©

A pénzügyőrök a közel 1 millió forint értékű vágott dohányt és dohánylevelet lefoglalták és költségvetési csalás, illetve jövedékkel visszaélés elősegítése bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A kiszabott jövedéki bírság elérheti a 2 millió forintot.

– NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága –