Doboznyi ruhát sikkasztott el egy hajdúdorogi cég sofőre

Akt.:
27 darab farmer bújt meg a dobozban - A kép illusztráció
27 darab farmer bújt meg a dobozban - A kép illusztráció
Hajdúdorog – A vádlott egy hajdúdorogi árufuvarozást végző gazdasági társaságnál dolgozott teherautósofőrként. Tavaly december 15-én a többi közt között 18 doboz ruhaneműt kellett elszállítania Egerbe egy divatáru üzletbe. Az áru felrakodását követően a férfi valótlanul azt mondta a főnökének, hogy egy doboz hiányzik, valójában viszont a teherautón volt.

A nap folyamán a vádlott az egri üzletben átadott 17 doboz ruhaneműt. Az átvevőnek is azt mondta, hogy egy doboz nem érkezett meg a központi raktárból. Ennek tényét rögzítették a szállítólevélen, és mindketten aláírták.

A vádlott a délután folyamán visszaindult a hajdúdorogi telephelyre, majd Hajdúnánás és Polgár között a 3501. számú úton megállt, a teherautón lévő 27 db farmernadrágot tartalmazó dobozt egy bokros területen elrejtette.

A férfi saját gépkocsijával visszament az elrejtett dobozért, majd este a barátja hajdúdorogi házához hajtott.

A két férfi éppen a vádlott gépkocsijában ült, amikor a vádlottat igazoltatták a rendőrök. Az autóból előkerült a vádlottra rábízott 135.000,- forint értékű ruhanemű, melyet a férfi a későbbiekben értékesíteni akart.

A kár – amit a vádlott a munkáltatójának okozott – teljes egészében megtérült.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon – áll az ügyészségi közleményben. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletet.