Dobogós egyetemisták az úszó ob-n

Risztov Éva
Risztov Éva - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Három ezüst- és egy bronzérmet szerzett az Úszó Országos Bajnokságon, a Debreceni Egyetem két kiváló sportolója Risztov Éva és Biczó Bence.

A múlt hétvégén rendezték meg a Debreceni Sportuszodában az idei Úszó Országos Bajnokságot. A versenyen több számban is rajthoz állt a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola két kiemelkedő tudású úszója Risztov Éva és Biczó Bence, akik mindketten a Debreceni Egyetem hallgatói.

A 10 kilométeres úszásban olimpia bajnok Risztov Éva a 800 és az 1500 méteres gyorsúszásban egyaránt a második helyen végzett, míg Biczó Bence a 100 méteres pillangóúszásban a harmadik, míg ugyanennek az úszásnemnek a 200 méteres távján az ezüstérmet szerezte meg. (Ez utóbbi számban nagy meglepetésre a mindössze 18 éves, a szám ifjúsági Európa-bajnoka Kenderesi Tamás győzött, Biczó Bence mellett megelőzte Cseh Lászlót is a fiatal pécsi úszó.)

A debreceni versenyen egy különleges „világcsúcs” is születetett. Hosszú Katinka ugyanis minden egyéni és váltószámban rajthoz állt, s a 22-ből 20-szor dobogóra is állhatott. A világbajnok összesen 8 arany, 8 ezüst és 4 bronzérmet nyert, ezek közül 16 medált egyéni számban.

A 2014. augusztus 13-24. között Berlinben megrendezendő Úszó Európa-bajnokságon Risztov Éva az 5, 10 és 5 kilométeres csapatversenyben száll majd vízbe, míg Biczó Bence a 100 és a 200 méteres pillangóúszásban küzd majd meg a szám legjobb európai versenyzőivel.

– Debreceni Egyetem –


Négy hajdúsági érem
Hosszú Katinka és Gyurta Dániel voltak a bajnokság legjobbjai. Számos hajdúsági úszónak szoríthattak szombaton, a CXVI. Úszó Országos Bajnokságának zárónapjának délutánján a Sportuszodába kilátogatók.


Gyurta az egyeduralkodó
Debrecen – Risztov Éva ezüst-, Biczó Bence és Holoda Péter bronzérmet szerzett.


Úszó ob – Hosszú Katinka négy érmet nyert a nyitónapon
Debrecen, 2014. július 16., szerda (MTI) – Hosszú Katinka négy éremmel zárta a Debrecenben zajló úszó országos bajnokság szerdai nyitónapját.