Dobogóra pályázik a Sajószentpéter

Valaha nyüzsgő fociélet volt Sajószentpéteren. A Borsodi Bányász megszűnésével azonban visszaesett a sportág.

Hosszú éveken át még a megyei első osztály is csak álom volt Szentpéteren. Az elmúlt években ugyan a megyei elitben szerepelt a csapat, ám csupán a közép mezőnyben foglalt helyet (11. és 9. helyezés). Az élcsoport alakulásába nem tudtak beleszólni. Múlt év nyarán úgy tűnt alaposan belerősítettek: több játékost igazoltak és a kispadra  Szlifka Miklóst, aki korábban  több klubnál is eredményes munkát végzett.

Ősszel sokáig a bajnoki cím első számú várományosai voltak. A hajrában azonban visszaestek és a 3. helyről tértek téli pihenőre. Az SVSE őszi produkciójáról és tavaszi terveiről beszélgettünk Sólyom Sándor szakosztályvezetővel. 

Váltás decemberben 

Előre bocsátom, hogy csak és kizárólag az őszi idényről tudok érdemben nyilatkozni – kezdte Sólyom Sándor – mert a múlt év decemberi tisztújító közgyűlésen új vezetőség került a klub élére. Az én mandátumom is lejárt. Öt év után hagytam abba a sportvezetői munkát. A szakosztályvezető Konyha István lett, aki az utolsó időszakban mellettem ténykedett.  A bajnoki rajt előtt azt terveztük, hogy a középszerűségből kilépünk és az élcsoport tagjai leszünk. Az 1-5.  helyek egyikét véltük reálisan elérhetőnek.

Az ex szakosztályvezető elmondta, hogy a keretet sikerült megerősíteni és egy rutinos trénert Szlifka Miklóst szerződtetni a kispadra. 

Jó kezdés halvány hajrá 

Az SVSE – Sólyom Sándor véleménye szerint – pillanatnyilag azon  a helyen áll, amelyet megérdemel. A szurkolók szája íze azért rosszabb, mert a viszonylag jó kezdés után a hajrában – amikor  több rangadót is kellett játszani – halványra sikeredett a produkció. A riválisok viszont éppen eben az időszakban táltosodtak meg:  zsinórban nyerték a meccseket. A 3. hely így is  hosszú évek óta  a legjobb sajószentpéteri foci eredmény, amelyet meg kell becsülni és a lehetőségek szerint meg kellene tartani. 

Reális háttér 

Az SVSE volt szakosztályvezetője elmondta:  múlt évben a céllal arányosan rendelkezésre állt a költségvetés. A büdzsé döntő többségét a város önkormányzata  biztosította, kisebb részét pedig néhány helyi vállalkozó.

A tavaszi tervekről és lehetőségekről Kalász László  menedzsert kérdeztük, aki röviden így vázolta az SVSE terveit.

Az új vezetőség célul tűzte ki, hogy az ősszel elért helyezést lehetőség szerint meg kell tartani. Ehhez a feltételek biztosítva  lesznek. A  keret 90%-a marad. Kassai aláírt Mádra, Krompák Felsőzsolcára, Mata Ongára tart. Sikur még gondolkodik.   

MELÁ