Helyi közélet

2014.05.09. 18:22

Elbúcsúztak az agrárosok az egyetemtől

Debrecen - Hagyományosan sárgulási felvonulással és tánccal búcsúztak a diákévektől, az alma matertől a Debreceni Egyetem végzős agrárhallgatói.

Debrecen - Hagyományosan sárgulási felvonulással és tánccal búcsúztak a diákévektől, az alma matertől a Debreceni Egyetem végzős agrárhallgatói.

Idén jubilált a rendezvény, hiszen 40. alkalommal szervezte meg a sárgulást május 4-10. között a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, valamint a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar hallgatói önkormányzata. A végzős hallgatók reggel lovas fogatokon indultak útnak, hogy előbb a Kossuth téren, majd az egyetem Főépülete előtt mutassák be táncaikat.

- Büszkék lehetnek arra, hogy egy ilyen régi hagyománnyal rendelkező intézmény hallgatói lehettek, olyan karokon tanulhattak, amelyek az országos élvonalba tartoznak, és olyan értékes diplomával vehetnek búcsút az egyetemi évektől, amellyel biztos munkát és szakmai sikereket szerezhetnek a következő években - mondta köszöntőjében Pető Károly, a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar dékánja.

A lovas menet a Főépület elől a Böszörményi úti campusra indult tovább, ahol a hagyományos korsóavatóval folytatódott a program, és az oktatókkal közösen rendezett vacsorával zárul a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában