DLA: Kovács Péter betegség miatt nincs a szűkített Eb-keretben

Kovács Péter
Kovács Péter - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – A DLA kapusa továbbra is az U17-es válogatottal készül Zágrábban.

Az U17-es válogatott szerdán délután kezdi meg szereplését Zágrábban a korosztályos Európa-bajnokságon. Szélesi Zoltán szövetségi edző kedd délelőtt leadta a végleges keretét, amelyből kiderült, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia fiatal kapusa, Kovács Péter nem tagja az Eb-n szereplő csapatnak. A szabályok értelmében azonban a debreceni labdarúgó a továbbiakban is a válogatottal készül, sérülés esetén ugyanis van lehetőség a játékosok cseréjére.

– Az elmúlt két hét sajnos nem úgy alakult a számomra, ahogy szerettem volna – mondta Kovács Péter a dvsc.hu-nak. – Elkaptam egy vírusos fertőzést, amely miatt több edzést is ki kellett hagynom. A teljes felépülésem még várat magára, de szerencsére bővített kerettel érkeztünk az Eb-re. Azon vagyok, hogy minél hamarabb megerősödjek és visszaszerezzem a régi formám, hisz én is szeretnék segíteni a társaimnak. Kiváló hangulatban készültünk egyébként az Európa-bajnokságra. Úgy vélem, a felkészülési időszakban a csapatnak sikerült mentálisan összehangolódnia a pályán belül és kívül is. Nagy kihívást jelent az együttes számára a kontinenstorna, ezért rendkívül erős a bizonyítási vágy. Mondanom sem kell, az izgalom a tetőfokára hágott, de biztos vagyok benne, hogy a pályán ez elmúlik, és magabiztosan játszik majd mindenki. Itt Zágrábban egyébként minden körülmény adott ahhoz, hogy maximálisan fel tudjunk készülni a mérkőzésekre. Igazán szép és színvonalas a környezet, maga a táj lenyűgöző, de a szállás is tökéletes, és a bennünket kiszolgáló személyzet is igyekszik a legmagasabb minőséget biztosítani a számunkra.

Kovács Péter arról is nyilatkozott a DVSC honlapjának, hogyan zajlanak az edzések, illetve a szakmai stáb mire helyezi a hangsúlyt a felkészülés során.