Gyász

2020.01.07. 22:15

Meghalt Felföldi Anikó

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész színésznő, a Budapesti Operettszínház örökös tagja 81 éves volt.

Budapest, 2019. január 23. Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas színmûvésznõ, érdemes mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek Payer András EMeRTon-díjas zeneszerzõ, énekes munkásságát és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Felföldi Anikó halálhírét a közösségi oldalon tették közzé barátai és kollégái. A színésznő halálának okát egyelőre nem tudni – írja a Blikk alapján az Origo.

Felföldi Anikó temperamentumának, kiváló tánctudásának köszönhetően elsősorban szubrett szerepekben érvényesült. Játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház örökös tagja volt. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta, és több nagy sikerű filmben és tévéjátékban is szerepelt.

Az új Budapesti Operettszínház – Kiss-B. Atilla főigazgató, Apáti Bence balettigazgató, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató – vezetősége azonnal jelezte Felföldi Anikónak, hogy számít rá. Első bemutatójukban azonnal szerepelt, az egyik főszerepet kapta, a Csárdáskirálynőt egyébként Vidnyánszky Attila rendezte.

Borítókép: Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában