debreceni egyetem

2020.01.27. 15:23

Folytatódnak az Informatikai Kar térítésmentes szakkörei

Februártól ismét várják az informatika iránt érdeklődő középiskolásokat, akik a képzés segítségével felkészülhetnek felsőfokú informatikai tanulmányaikra.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

„Barkács” (hardverprogramozás), Kezdő programozó, Nulladik évfolyam – előkészítő (programozás), E-sport és programozás, Algoritmika (Haladó programozás) szakköröket indít a 2019/2020-as tanév második félévében a Debreceni Egyetem Informatikai Kara – írja a hirek.unideb.hu. Az ingyenes program célja, hogy felhívja a középiskolások figyelmét az informatika nyújtotta karrierlehetőségekre, illetve szakmai támogatást nyújtson azoknak a diákoknak, akik informatikai vonalon szeretnének továbbtanulni.

- Az Informatikai Kar szakköreivel egyrészt azokat a fiatalokat szeretnénk megszólítani, akik még nem kötelezték el magukat, de érdeklődnek az informatika világa iránt, nekik szeretnénk egy átfogó képet adni az E-sport és programozás, a „Barkács” és a Kezdő programozó szakkörökkel. Míg azoknak a fiataloknak, akik tudják, hogy informatikával szeretnének foglalkozni, és az Informatikai Karon képzelik el a jövőjüket, nekik ajánljuk a Nulladik évfolyam – előkészítő (programozás) és az Algoritmika (Haladó programozás) szakköröket, amelyek segítségével felkészülhetnek egyetemi tanulmányaikra – sorolta Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja.

A szakköröket jellemzően kétheti bontásban péntek délutánonként tartják a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán az Informatikai Kar épületében, a képzések várhatóan február 14-e után kezdődnek.

Bővebb információ és jelentkezés ezen oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában