DKV menetrend a Google Térképen is

Akt.:
DKV menetrend a Google Térképen is
© Fotó: Matey István
Debrecen – Megfelelő előkészületi és szakmai munkát követően szeptember 1-jétől a Google Térkép útvonaltervezőjében is elérhető a DKV menetrendje.

A társaság újabb szolgáltatással bővítette az utazást megkönnyítő menetrendi tájékoztató felületeit a látássérültek számára is elérhető, valós idejű adatokat tartalmazó transIT DKV mobil applikáció és a DKV honlapján elérhető menetrendi kereső, illetve útvonaltervező mellett.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az online utas tájékoztató szolgáltatások bevezetésére és fejlesztésére. Régóta felmerülő igénynek tettek eleget azzal, hogy a DKV menetrend felkerült a Google Térkép által nyújtott menetrendi szolgáltatásai közé.

A hónapokon át tartó tesztüzemben a Google munkatársaival arra törekedtek, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban jelenjenek meg az információk a felületen, ezzel
is megkönnyítve a helyi utazást.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

A Google Térképen található menetrend statikus adatokat tartalmaz, de a városi nagyobb rendezvényekhez igazított – Campus, augusztus 20., szilveszter stb. – menetrend szerinti különjáratok is megjelennek majd az útvonaltervező felületen.

Ezzel az új debreceni online szolgáltatással nem csak a helyi lakosok, hanem a városunkba érkező turisták, diákok utazását is megkönnyítik.

A Google Térkép célja, hogy minél átfogóbb és pontosabb információval támogassa a felhasználókat a tájékozódásban. Havonta több mint egymilliárdan használják az interaktív térképet világszerte, közülük sokat közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat keresnek.

A DKV menetrenddel bővített Google Térkép alkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető, illetve
a maps.google.hu weboldalon.

Azok az utasok, akik valósidejű adatokkal szeretnék megtervezni utazásukat, továbbra is egyszerűen és kényelmesen használhatják a TransIT DKV mobil applikációt – közölte a DKV Zrt.

– Debrecen vezetése nyitott az okos technológiák alkalmazására – fogalmazott Barcsa Lajos. Ennek alátámasztására elmondta: Debrecen három pontján például „okos zebrák” segítik a gyalogosok közlekedését. A DKV ingyen wifit biztosít a villamosokon és olyan jegyautomatákat használhatunk amelyeknél akár bankkártyával is lehet fizetni. Ezen túlmenően a debrecen.hu oldal debreceni vagyok almenüjében például egy térképen online lehet látni, hogy adott pillanatban a város mely útjai járhatóak jól és hol alakultak ki torlódások.

Nagy Attila a DKV vezérigazgatója elmondta: a Google-el történt megállapodásnak köszönhetően mostantól a Google Maps térképen elérhető, hogy A pontból B pontba mely tömegközlekedési eszközzel lehet a leghamarabb eljutni.